Gedragen Newfoundlands zich goed?

Dit vriendelijke ras is goedaardig voor iedereen, vooral kinderen, hoewel ze zich net zo goed moeten gedragen als hij. Hij is erg sociaal en heeft meer gezelschap nodig dan veel andere rassen. Newfoundlands doen het niet goed als ze lange tijd alleen worden gelaten. Newfoundlands zijn beschermend, waarvan bekend is dat ze zich fysiek tussen hun familie en elke vreemde plaatsen.

Het zijn geen blaffen, maar zullen laten zien dat ze waakzaam zijn en bereid zijn te beschermen. Een intelligent ras, de bewakers van Newfoundlands vertellen vaak dat hun honden hen waarschuwen voor brand in huis en hen redden uit hun eigen zwembaden. nieuwelingen zijn over het algemeen gemakkelijk te trainen. Ze zijn intelligent en kalm, en doen het het beste met zachte training.

Puppylessen en vroege socialisatie zijn nodig om een goed opgevoede volwassene te garanderen, vooral gezien hun grote omvang. Nieuwelingen zijn gefokt om te zwemmen, en uw puppy moet op jonge leeftijd veilig in het water worden geïntroduceerd om ze te acclimatiseren. Mocht een indringer uw huis binnenkomen, dan zal het Newfoundland haar in wezen onder burgerarrest plaatsen. Meestal zie je een Newfoundland-hond die effen zwart of zwart-wit is, maar hun jassen zijn ook verkrijgbaar in bruin en grijs.

Het castreren of steriliseren van je newfie mag nooit een vervanging zijn voor training, maar een echt agressief Newfoundland moet altijd worden gecastreerd om te voorkomen dat deze eigenschap wordt doorgegeven. Hoewel Newfoundland een vriendelijk, sociaal en ontspannen ras is, kunnen ze hun families beschermen. De Newfoundland Lab-mix is ongelooflijk hardwerkend, aanhankelijk, en loyaal, dankzij de vergelijkbare temperamenten van de ouderrassen. Als scheepshond was het de taak van Newfoundland om aan land te zwemmen met de lijn vanaf het schip en een verbinding tot stand te brengen met de hulp aan wal.

De nestgrootte van een Newfoundland is meestal gemiddeld ongeveer 4 tot 12 puppy's, dus wees voorbereid om je handen vol te hebben met schattige kleine Newfs die eruit zien als berenwelpen. Als je van grote honden houdt, vooral zachte reuzen, dan zou je geen probleem moeten hebben om verliefd te worden op het Newfoundland-temperament. Het belangrijkste kenmerk van een Newfoundland is niet de grootte, kleur, vacht, of kwijlen, maar hun zoete humeur en loyaliteit. Newfoundlands zijn een sterk, gespierd hondenras; reikt tot 30 centimeter hoog en weegt tot en meer dan 70 kg.

Newfoundlands houden van hun baasjes en willen hen een plezier doen, dus je moet je Newfie bewust maken van wat je bevalt. Dit ras staat niet bekend om zijn agressieve neigingen, dus pijn is ongeveer de enige reden waarom een Newfoundland zou grommen of bijten (buiten het typische puppygedrag). En aan de andere kant, sommige echt agressieve Newfoundlands moeten volledig worden geëvalueerd door een dierenarts en een gedragsdeskundige om de beste manier van handelen voor alle betrokken partijen te bepalen. Met hun dikke dubbele vacht zijn Newfoundlands gebouwd om het koude weer van hun Canadese thuisland te weerstaan.

Nieuwkomers worden beschouwd als een van de duurste hondenrassen om te bezitten, waarbij de prijzen van verzorging en gezondheidszorg oplopen tot behoorlijk forse jaarlijkse kosten van levensonderhoud voor het Newfoundland.