Hebben newfoundlands veel aandacht nodig?

De puppy uit Newfoundland is extravert, intelligent en nieuwsgierig' ¿nooit timide, schichtig of agressief. Dagelijks menselijk contact is absoluut essentieel voor elke Newfie. Vroege socialisatie- en puppytrainingslessen worden aanbevolen en helpen ervoor te zorgen dat het Newfoundland uitgroeit tot een goed aangepaste, welgemanierde metgezel, 6 dagen geleden. De Newfoundland heeft een lief karakter en voelt zich thuis op het land of in het water.

De hond is een ideale metgezel voor één persoon of een gezin, maar er moet rekening worden gehouden met de grootte van het Newfoundland. Het volwassen Newfoundland heeft niet veel beweging nodig, maar kan gemakkelijk een bankaardappel worden. Hij moet dagelijks kunnen wandelen, hardlopen in de tuin of vooral zwemmen om fit te blijven. Extra gewicht kan de toch al korte levensduur van een Newfoundland verkorten, meestal 8 tot 10 jaar.

Newfoundlands zijn vriendelijk, extravert, en aanhankelijk. Je zult merken dat je newfie het heerlijk zal vinden om op je te leunen en zelfs op je voeten te zitten, schijnbaar niet bewust van hun grootte. De meeste Newfs zullen ook beleefd zijn tegen vreemden en andere dieren. nieuwelingen hebben een sterke drive om te werken en te beschermen.

Ze hebben dagelijkse lichaamsbeweging en goede training en socialisatie nodig om ervoor te zorgen dat ze welgemanierde honden zijn. Bovendien vereist hun dikke vacht een matige hoeveelheid verzorging. Alle honden hebben het potentieel voor heldendom, maar het lijkt vast te zitten in deze van nature sterke zwemmer. Er zijn veel verslagen van Newfoundlands die mensen redden uit het koude water van de Atlantische Oceaan na een scheepswrak of het plukken van kinderen net op tijd uit ijskoud diep water.

Je hebt elke dag tijd nodig om met je Newfie te wandelen. Ze houden van lange wandelingen, vooral in de buurt van rivieren, meren of de zee. In Newfoundlands mag u gezondheidsmachtigingen verwachten van de Orthopedic Foundation for Animals (OFA) voor heupdysplasie (met een score van redelijk of beter), elleboogdysplasie, hypothyreoïdie en de ziekte van von Willebrand; van Auburn University for trombopathie; en van de Canine Eye Registry Foundation ( CERF) die bevestigt dat de ogen normaal zijn. De eerste is dat het Newfoundland een kruising is tussen de Tibetaanse Mastiff en de nu uitgestorven Amerikaanse Black Wolf.

We kunnen dus met enige zekerheid zeggen dat de meeste Newfoundland-honden aanhankelijke, zorgzame, toegewijde en liefdevolle honden zullen zijn. In de 18e eeuw werd het Newfoundland naar Groot-Brittannië en Frankrijk gestuurd en werd al snel populair bij de Engelse zeelieden als scheepshond. Sommige Newfoundlands komen goed als ze met rust worden gelaten, maar anderen kunnen enkele symptomen van verlatingsangst vertonen. Veel eigenaren kiezen ervoor om een professionele trimmer in te huren om hun Newfoundland te verzorgen, omdat het een hele klus is.

Toen Newfoundlands mannen niet redde uit waterige graven, hielp Newfoundlands visnetten naar de kust te slepen en de vangst van de dag naar de markt te brengen. Het Newfoundland is ook gemakkelijk in de omgang en vriendelijk met andere huisdieren, inclusief katten en kleine zoogdieren, zolang hij maar goed gesocialiseerd en getraind is. Goede fokkers zullen ook alle nodige tests hebben gedaan om gezondheidsproblemen bij Newfoundland-pups op te sporen. Newfoundlands hebben zwemvliezen en houden van water, ze houden van zwemmen (hoewel er een paar zijn die dat niet doen).

In plaats van een persoon aan te vallen, heeft een Newfoundland meer kans om zijn lichaam tussen zijn familie en de dreiging te plaatsen. Als je een volwassen Newfoundland wilt adopteren, kun je het beste met reddingsorganisaties voor het ras praten. Newfoundlands hebben een huis nodig dat geschikt is voor hun grote omvang en waarin ze zich comfortabel kunnen verplaatsen. Zoals we al eerder hebben gezegd, worden zwarte Newfoundlands met witte aftekeningen vaak Landseer Newfoundland-honden genoemd.

Maar de toekomst van het ras werd echt gestold toen de geachte Harold MacPherson (1884-196), gouverneur van Newfoundland, van de hond zijn favoriete ras maakte. Vroege socialisatie met veel aardige mensen en andere honden is van cruciaal belang voor het ontwikkelen van een stabiel temperament.