Kun je de prooidrift van een hond verminderen?

Hondentrainingsoefeningen kunnen een lange weg helpen om de hoge prooidrift van een hond te temmen. Het verminderen van afleiding is de sleutel om ze commando's te laten leren en te demonstreren. Zonder afleiding kunnen ze het commando langere tijd vasthouden, waardoor hun toekomstige terugroepactie toeneemt. Er zijn verschillende trainingstips en -methoden die u kunt gebruiken om de prooidrift bij uw hond te verminderen - of u in ieder geval te helpen bepalen hoeveel hij of zij erop inwerkt.

Het natuurlijke, biologische instinct dat de prooidrift bij honden is, kan nooit volledig worden onderdrukt. Toch kunt u uw hond nog steeds trainen om de intensiteit van het gedrag van de prooiaandrijving te temmen en te verminderen. Maak uw hond klaar voor succes en heb geen onrealistische verwachtingen. Ze zegt: „Om eerlijk te zijn, Predation Substitute Training is geen magische pil die je je hond kunt geven om te voorkomen dat ze jagen.

Het is een work in progress. Wanneer u zich in een gebied bevindt waar er veel roofzuchtige prikkels zijn voor uw hond, zorg er dan voor dat u veiligheid voorop stelt en houd hem aan de lijn of een lange rij. Door uw hond wat energie eruit te laten halen voorafgaand aan zijn wandeling, kan zijn prooidrift worden verminderd, vooral als je hem laat spelen op een manier die de jacht nabootst. En met behulp van de bijbehorende app kunt u uw hond in realtime volgen om zijn locatie altijd en overal te kennen.

Houd er rekening mee dat als het antwoord op nummer één ja is en de antwoorden op twee en drie nee zijn, je je hond klaarmaakt voor mislukking en mogelijk het leven van een ander dier riskeert. Platte lijnen zijn nutteloos bij het besturen van een hond en zitten vaak zo los dat ze de hond eruit laten glippen. Als je niet de ruimte hebt om te voorkomen dat je hond en kat met elkaar omgaan of als je gewoon geen toegang hebt tot de professionele hulp die je nodig hebt, is het misschien tijd om te overwegen om een van de dieren opnieuw te huisvesten. Als u overweegt een kat mee naar huis te nemen en uw hond heeft een hoge prooidrift, zijn er een aantal dingen waarmee u rekening moet houden.

Hier is alles wat u moet weten over prooidrift bij honden en wat u kunt doen om het bij uw hond te beheren. Als uw hond goed reageert in de bovenstaande situatie en u hem met succes van zijn prooi kunt afleiden, beloon hem dan voor zijn 'goede' gedrag met snoepjes of andere positieve bekrachtiging. Het versterken van goed leibandgedrag terwijl uw hond kalm is, is een geweldige manier om een basis van vaardigheden te creëren waarop hij kan terugvallen als hij te opgewonden is door prooien om helder te denken. Als de prooidrift van uw hond er echter toe leidt dat hij gedrag vertoont dat zijn eigen veiligheid of die van andere dieren in gevaar brengt, moet u mogelijk aanvullende stappen ondernemen om uw hond en uw buurt te beschermen tegen zijn prooiinstincten.

In het geval dat uw training mislukt, is het verstandig om een paar trainingshulpmiddelen te gebruiken om u te helpen de intense focus te doorbreken en uw hond terug te laten leiden en zich op u te concentreren. Sommige honden leven misschien puur voor de sensatie van de achtervolging, en anderen willen hun doelwit vangen en doden. Hoewel bepaalde aspecten van prooidrift bij honden variëren van enigszins vervelend tot borderline uit de hand gelopen, is een sterke prooidrift meestal relatief onschadelijk. Dus, om te voorkomen dat het probleem en eventuele schade aan andere dieren of zelfs kinderen verergert terwijl je zijn problemen oplost, probeer ervoor te zorgen dat je je hond niet in schetsmatige situaties plaatst voordat hij klaar is om ze aan te pakken.

Het is ook de reden waarom hoedende honden goed zijn in het hoeden van vee en waarom jachthonden goede jachtmetgezellen zijn.