Kun je een hond trainen om prooidrift te negeren?

Waar het op neerkomt: het is mogelijk om uw hond te trainen met een hoge prooidrift om op u te letten. Met behulp van een combinatie van impulscontrole, terugroeptraining en LAT-technieken kan uw hond leren prooiartikelen te negeren. Houd de niveaus Afstand en Afleiding in de gaten en zorg ervoor dat je vaak slaagt. Er zijn verschillende trainingstips en -methoden die u kunt gebruiken om de prooidrift bij uw hond te verminderen - of u in ieder geval te helpen bepalen hoeveel hij of zij erop inwerkt.

Het natuurlijke, biologische instinct dat de prooidrift bij honden is, kan nooit volledig worden onderdrukt. Toch kunt u uw hond nog steeds trainen om de intensiteit van het gedrag van de prooiaandrijving te temmen en te verminderen. Als ze zich niet omdraaien, trek dan voorzichtig aan de riem. Als ze de achtervolging verlaten om naar je terug te keren, geef ze dan een traktatie.

Herhaal deze oefening regelmatig totdat ze zich weer omdraaien zonder erover na te denken. Het belangrijkste dat u kunt doen voor een hond die graag op kleine dieren jaagt, is om ze veilig op uw terrein te houden. Het installeren van een springvast hek en poort helpt om uw hond in zijn tuin te houden waar hij niet gemakkelijk verwondingen aan dieren in het wild kan toebrengen. Gewone training werkt meestal niet om een hond te trainen om te stoppen met jagen.

Als je je hond een koekje aanbiedt, zal hij je negeren omdat het zoveel leuker is om iets na te streven. Houd er rekening mee dat als het antwoord op nummer één ja is en de antwoorden op twee en drie nee zijn, je je hond klaarmaakt voor mislukking en mogelijk het leven van een ander dier riskeert. Zeg tegen uw hond dat hij „het moet verlaten” en bedek de traktatie met uw voet als uw hond de traktatie probeert te krijgen. De beweging van de „prooi” triggert de hond om te jagen, vergelijkbaar met een reflex, en maakt deel uit van normaal hondengedrag.

Ze lijkt in orde te zijn totdat de kleine hond, Ditto, rondspringt en haar prooidrift aanzet; om te voorkomen dat een puppy rondspringt is bijna onmogelijk en waarschijnlijk wil je dat niet doen. Uw hond zal het verschil niet kunnen begrijpen tussen het achtervolgen van een bewegend object in de achtertuin, of een bewegend object aan de andere kant van de weg. Deze honden zijn ongelooflijk sterk, loyaal en hebben een hoge prooidrift, waardoor ze populaire keuzes zijn voor illegale hondenvechters. Het jachtinstinct of de prooidrift bij honden is een van de meest voorkomende, maar onvoorspelbare natuurlijke gedragingen waar wij, hondenbezitters, mee te maken hebben.

Je wilt beginnen met het trainen van een nieuw commando met zo min mogelijk afleiding en ze het commando korte tijd laten vasthouden terwijl je dicht bij je hond staat. Het is echter belangrijk om in gedachten te houden dat honden met een record van het bijten of doden van andere dieren op de lange termijn mogelijk niet adopteerbaar zijn, en dat schuilplaatsen of reddingsacties in ernstige gevallen humane euthanasie kunnen kiezen voor een agressieve hond. Zodra de hond zich aangetrokken voelt tot je geur en haar aandacht weg is van de eekhoorn, doe je de riem om en geef je de traktatie. Als uw hond nog steeds moeite heeft om zich in te houden, zelfs na al uw training, kunt u investeren in hulpmiddelen die zijn ontworpen om de aandacht van uw hond te trekken in geval van nood.

Wanneer uw hond het item verlaat en naar u terugkeert, beloon hem dan met een „goede achtervolging”, deze keer zodat ze achter je aan kunnen jagen terwijl je rent en met ze speelt. Let op hoe dicht u bij prooidieren bent wanneer uw hond begint te reageren op wandelingen, en wanneer hij prooi opmerkt maar niet reageert (geen longeren, blaffen, snauwen, enz. Blijf oefenen met uw hond zodat u terug kunt gaan en alles kunt corrigeren dat moet worden veranderd in de training van uw hond om de hond te stoppen) achtervolgen. De handler weet wanneer de hond zich voorbereidt om te springen of te rennen vanwege de geleidingshoek en spanningsveranderingen terwijl de hond hurkt voor de eerste lancering.