Kunnen Newfoundlands jachthonden zijn?

Deze werkhond is niet geschikt om te jagen. nieuwelingen zijn zachtaardige reuzen en werden niet gebruikt voor de jacht. Deze honden werden voornamelijk gebruikt als waterhonden voor reddings- en treknetten. Op het land werden ze gebruikt voor het trekken van hout of het aandrijven van smeedbalgen.

De hond die op de bovenstaande foto wordt getoond, is niet"een zeldzaam ras van Newfoundland dat is gefokt om op beren te jagen, echter. Newfoundlands zijn om te beginnen grote honden, en het perspectief op deze foto wekt de illusie dat het hier getoonde Newfoundland nog groter is dan het in werkelijkheid is. De hond staat op de voorgrond, dicht bij de fotograaf (zo erg zelfs dat de voorvoeten niet zichtbaar zijn) en verhoogd op een tafel, terwijl de vrouw aanzienlijk verder weg van de camera staat, aan de achterkant van de hond. Deze opstelling creëert een geforceerd perspectiefeffect dat de grootte van de hond voor het oog van de kijker overdrijft.

Vergelijkbare effecten zijn te zien op enkele van de foto's die in deze galerij met grote honden worden weergegeven. Newfoundlands zijn ontstaan in de jaren 1700 en zijn vernoemd naar Newfoundland, Canada, de geboorteplaats. Oorspronkelijk gebruikt als vissershond, werd het Newfoundland vaak gebruikt als waterretriever. Met zware dubbele jassen en een stevige bouw, is het Newfoundland gemaakt voor gebruik in en rond de Atlantische Oceaan.

Op het land werd dit ras gebruikt als waakhonden en roedelhonden. Newfoundland-honden werden gebruikt door mensen in heel Noord-Amerika, en uiteindelijk vond het zijn weg naar Europa. Je zult de Newfoundland-hond vaak zien tijdens gehoorzaamheid en waterproeven. Dit ras is ook een uitstekende reddingshond.

In Newfoundland werd hij ingezet als werkhond om netten te trekken voor de vissers en om hout uit het bos te halen. Er zijn veel tegenstrijdige verhalen over de oorsprong van het Newfoundland, sommigen zeggen dat hij afstamde van de Grote Pyreneeën of een"Franse hond”, maar bijna iedereen is het erover eens dat hij zijn oorsprong vond in Newfoundland en dat zijn voorouders daarheen zijn gebracht door vissers van het Europese continent. De gefotografeerde hond is meestal erg groot, en het is een hondenras uit Newfoundland, maar het is zeker geen hond die op beren jaagt. Verantwoordelijke hondenfokkers uit Newfoundland hebben ten minste één ouder ter plaatse en hebben informatie over de gezondheid en bloedlijn van de andere.

In de VS en het VK worden Landseers beschouwd als een zwart-witte variëteit van het Newfoundland-ras, maar in sommige landen worden ze als een heel ander ras beschouwd. Newfoundlands staan bekend als een van de luiere rassen, dus het is belangrijk dat u de lichaamsbeweging van uw hond in de gaten houdt. Kalm en zachtaardig, de Newfoundland-hond is geduldig, intelligent en zal zijn gezin beschermen door tussen hen en een potentiële bedreiging te staan. De Newfoundland-hond doet het het beste met korte periodes van spelen en sporten, maar wees niet bang om uw hond langzaam mee te nemen om te joggen.

De Newfoundland is vatbaar voor sub-aortastenose, heupdysplasie, elleboogdysplasie, maagtorsie, en verschillende veelvoorkomende oogproblemen. Dit komt omdat de Newfoundland-hond pas op 2-jarige leeftijd volwassen wordt en schade aan zijn lichaam kan oplopen door langdurige fysieke inspanning. Het Newfoundland valt in het „Gigantische” gewichtsbereik voor honden, met mannetjes die doorgaans variëren van 130 tot 150 pond en ongeveer 28 centimeter lang op de schouder staan, terwijl vrouwtjes doorgaans variëren van 100 tot 120 pond en ongeveer 26 centimeter lang op de schouder staan. Vis is een geweldige bron voor al deze voedingsstoffen, en Newfoundland-honden zijn er dol op (niet verwonderlijk, gezien waar het ras vandaan komt).

Je kunt Newfies te koop vinden door een fokker te zoeken via de Newfoundland Club of America of de American Kennel Club. Omdat het ras extreem loyaal is, doet het Newfoundland het niet goed in situaties waarin het uit zijn familie wordt verwijderd. Net zo thuis in het water als op het land concurreert het huidige Newfoundland op het gebied van conformatie, gehoorzaamheid, behendigheid, tracking, trek- en watertests en karten.