Waarom zijn nieuwelingen de beste?

Hun aangeboren zwemvaardigheden, gespierde bouw, dubbele vacht en zwemvliezen maken ze tot een ideale watergenoot. Tegenwoordig worden nieuwelingen vaak getraind om waterreddingshonden te zijn. Als u het verzorgen van honden therapeutisch vindt, is een Newfoundland misschien het perfecte ras voor u. Met hun kalme temperament en geduldige aard zijn Newfies zelden agressief zonder reden.

Dit ras zal echter zijn grootte en gewicht gebruiken om zijn gezin te beschermen wanneer dat nodig is, waardoor het een geweldige waakhond is. Dit vriendelijke ras is goedaardig voor iedereen, vooral kinderen, hoewel ze zich net zo goed moeten gedragen als hij. Hij is erg sociaal en heeft meer gezelschap nodig dan veel andere rassen. Newfoundlands doen het niet goed als ze lange tijd alleen worden gelaten.

Newfoundlands hebben over het algemeen een heel lieve persoonlijkheid, en ze houden van mensen. Ze zijn zelfs typisch geweldig in de buurt van kinderen dankzij hun kalme en zachte temperament. Nieuwkomers hebben een gematigd energieniveau en hebben dus niet elke dag een overmatige hoeveelheid lichaamsbeweging en spel nodig. Een newfie is een van de meest loyale rassen die er zijn.

De eerste keer dat ik een Newfie persoonlijk zag, was ik ongeveer 5 jaar oud. Nieuwkomers hebben de longcapaciteit die nodig is om de afstand in het water af te leggen en kunnen sneller zwemmen door de schoolslag. Op een dag had een vriendin van mijn dochters meer aangenomen dan ze was voorbereid met een newfie-puppy en herplaatste haar bij mij. Ook wel de Newfypoo genoemd, de Newfoundland-Poedelmix biedt zowel de intelligentie als het energieniveau van de poedels en de geduldige, zoete instelling van de Newfie.

Newfies zijn meestal lieve en zachtaardige honden die geen agressie vertonen, hoewel een goede training en socialisatie essentieel zijn om ervoor te zorgen dat ze welgemanierd zijn. Er moet ook worden opgemerkt dat de Newfie vaak bekend is als slimmer dan hun mens. Als je op zoek bent naar een extra grote, extra lieve hond om te knuffelen, bekijk dan de Saint Bernewfie, de kruising tussen twee van de grootste hondenrassen van vandaag. Nieuwkomers leren goed met veel consistente en positieve bekrachtiging; harde methoden kunnen training belemmeren.

Ik wist niet veel over het ras, precies wat ik observeerde met de Newfie van mijn zus en een paar paragrafen die ik in een boek las. Omdat ze zijn gefokt als werkhonden, zullen Newfies het gelukkigst zijn bij het uitvoeren van een taak of wanneer ze bezig zijn met een activiteit met een doel. Vraag dierenartsen, Newfie-eigenaren, gerenommeerde fokkers en Newfie-reddingsgroepen voor meer informatie over hoe het eigenlijk is om met het ras te leven. Hoe langer ik Newfie-eigenaar werd, hoe meer ik verliefd werd op het ras, maar hoe meer ik ook leerde waarom het hebben van een ras heel anders is dan erover lezen in een boek.

In bepaalde delen van Europa is de Landseer een apart ras van de Newfie, erkend door de World Canine Organization als het European Continental Type (ECT) Landseer. Ongeveer 12 jaar snel vooruit en mijn zus kreeg een zwarte Newfie die erg op Rascal leek en ze noemde hem Brutus. Die kleine pluisbalpuppy zal uiteindelijk veranderen in een senior Newfie en niemand kan zich voorbereiden op de laatste jaren. Het is bekend dat nieuwkomers zichzelf fysiek tussen hun mensen en vreemden plaatsen als een vorm van bescherming.

Toen Cindy haar Companion Degree had behaald, besloten de Thibaults dat ze Newfoundlands wilden fokken en zelfgefokte Newfies wilden produceren van showwinnende stieren en dammen in het hele land.