Wat is er zo speciaal aan een hond uit Newfoundland?

Newfoundlands staan bekend om hun gigantische omvang, intelligentie, enorme kracht, kalme instelling, liefde voor kinderen en loyaliteit. Ondanks de grootte van Newfoundland is deze vriendelijke en intelligente hond nogal volgzaam en kan hij zich graag aanpassen aan een huishouden. Het heeft echter wel tuinruimte nodig om te oefenen en idealiter toegang tot water. Je moet extra voorzichtig zijn als je een puppy uit Newfoundland grootbrengt.

Net als andere reuzenrassen groeit de Newfoundland zeer snel tussen de leeftijd van vier en zeven maanden, waardoor hij vatbaar is voor botaandoeningen. Als grote hond wordt hij ook sneller ouder dan kleine honden. Newfoundlands hebben over het algemeen een heel lieve persoonlijkheid, en ze houden van mensen. Ze zijn zelfs typisch geweldig in de buurt van kinderen dankzij hun kalme en zachte temperament.

Nieuwkomers hebben een gematigd energieniveau en hebben dus niet elke dag een overmatige hoeveelheid lichaamsbeweging en spel nodig. Dit vriendelijke ras is goedaardig voor iedereen, vooral kinderen, hoewel ze zich net zo goed moeten gedragen als hij. Hij is erg sociaal en heeft meer gezelschap nodig dan veel andere rassen. Newfoundlands doen het niet goed als ze lange tijd alleen worden gelaten.

Om de illustere geschiedenis van levensreddend Newfoundland te eren en om het plezier te waarderen om de honden te zien doen wat voor hen vanzelfsprekend zou moeten zijn, ontwierp de Newfoundland Club of America reddings- en waterhondentests. Het Newfoundland komt oorspronkelijk uit de Canadese provincie Newfoundland, waar het als werkhond een rijke geschiedenis heeft. Laat uw Newfoundland-puppy niet rennen en spelen op zeer harde oppervlakken zoals stoep of trek aan een kar totdat hij minstens twee jaar oud is en zijn gewrichten volledig zijn gevormd. Richard Edwards, de Commodore-gouverneur van Newfoundland, besloot in 1780 dat elk huishouden wettelijk slechts één Newfoundland-hond mocht bezitten.

Als je meer wilt weten over Newfoundlands, bezoek dan de Newfoundland Club of America. Subvalvulaire aortastenose, ook wel subaortische stenose of SAS genoemd, is een veel voorkomende hartafwijking bij honden, vooral Newfoundlands. In de 18e eeuw werd het Newfoundland naar Groot-Brittannië en Frankrijk gestuurd en werd al snel populair bij de Engelse zeelieden als scheepshond. Mannelijke Newfoundlands wegen overal ongeveer 130 tot 150 pond en vrouwtjes wegen gemiddeld 100 tot 120 pond.

Het Newfoundland is ook gemakkelijk in de omgang en vriendelijk met andere huisdieren, inclusief katten en kleine zoogdieren, zolang hij maar goed gesocialiseerd en getraind is. Als eerbetoon aan de beroemde Engelse schilder, Sir Edwin Henry Landseer, die vaak de zwart-witte Newfoundland-hond als onderwerp van zijn werken koos, staat dit kleurenpatroon bekend als de Landseer. Anders raken jonge Newfoundlands, met rust gelaten, verveeld en destructief, en hun krachtige kaken kunnen je woonkamer letterlijk vernietigen. Een van de aantrekkelijkere speculaties berust op de legende dat toen Leif Erikson rond 1000 na Christus in Noord-Amerika aankwam, een grote zwarte hond, die leek op een Newfoundland, genaamd Oolum, aan boord van zijn boot was.

Een persoon die bijdroeg aan de heropleving van Newfoundland was Sir Edwin Landseer (1802-187), die het Newfoundland graag in zijn schilderijen opnam. Het Newfoundland van een visser sprong naar verluidt achter Napoleon aan en hield hem overeind in de woelige wateren. Maar te veel loungetijd kan leiden tot een Newfie met overgewicht, daarom is het belangrijk om ervoor te zorgen dat Newfoundlands een grote tuin of afgesloten ruimte heeft om in te sporten. Het Newfoundland is een voorouder van de huidige Labrador en Chesapeake Bay Retrievers, die het Newfoundland volgen in hun natuurlijke zwemvermogen.