Wat vinden honden uit Newfoundland leuk om te doen?

Newfoundlands hebben dagelijks minstens een half uur matige lichaamsbeweging nodig om gezond en gelukkig te blijven. Hoewel ze zeker bedoeld zijn om binnenshuis te leven met hun menselijke familie, Newfs genieten van buitenactiviteiten, vooral zwemmen, en zijn geweldige metgezellen tijdens lange wandelingen of trektochten, 6 dagen geleden Het Newfoundland heeft een zoete instelling en is thuis op het land of in het water. De hond is een ideale metgezel voor één persoon of een gezin, maar er moet rekening worden gehouden met de grootte van het Newfoundland. Het volwassen Newfoundland heeft niet veel beweging nodig, maar kan gemakkelijk een bankaardappel worden.

Hij zou dagelijkse wandelingen moeten kunnen maken, hardlopen in de tuin of vooral zwemmen om fit te blijven. Extra gewicht kan de toch al korte levensduur van een Newfoundland verkorten, meestal 8 tot 10 jaar. Het Newfoundland staat bekend om zijn lieve karakter. Hij is als een grote, lieve teddybeer.

Hij houdt van kinderen, is intelligent en streeft ernaar om te behagen. Hij is het gelukkigst als hij bij zijn gezin is, en mag niet voor lange tijd alleen worden gelaten of naar de achtertuin of een kennel worden verbannen. Hoewel het lijkt alsof de Newfoundland een hond is die is gemaakt voor buitenactiviteiten, zijn ze eigenlijk precies het tegenovergestelde. nieuwelingen blijven graag binnen of waar dan ook met hun baasje.

Ze zijn perfect tevreden om gewoon bij de bank te loungen en wat films te kijken. Als je wat buitenplezier wilt toevoegen aan je filmdatum, ga naar een drive-in film met je Newfie. Er zijn maar weinig honden zo lief, loyaal en ontspannen als een volwassen Newfoundland. Ze nemen veel dingen op de voet, worden uitgespreid door kinderen, een drukte van activiteit in de familiekamer, hardnekkige katten en andere honden die vrienden proberen te zijn.

Meestal is de hond tevreden om een dutje te doen terwijl het leven overal om haar heen zoemt. Vriendelijk en aanhankelijk, maar niet overdreven onstuimig, ze vindt het vaak leuk om op haar mensen te zijn, tegen hen aan te leunen of over hun voeten te liggen. Newfoundlands zijn vriendelijk, extravert en aanhankelijk. Je zult merken dat je newfie het heerlijk zal vinden om op je te leunen en zelfs op je voeten te zitten, schijnbaar niet bewust van hun grootte.

De meeste Newfs zullen ook beleefd zijn tegen vreemden en andere dieren. Een Newfie is een speciaal gefokte werkhond en ze zouden deze drive moeten kunnen vervullen. Nieuwkomers moeten dagelijks minstens een half uur tot een uur lichaamsbeweging krijgen om ze fit en gelukkig te houden. De meesten houden van lange wandelingen en trektochten, en ze zijn dol op zwemmen.

Bovendien kan training in hondensporten, zoals dokduiken en andere hondenactiviteiten, zoals zoeken en redden, helpen om aan hun behoefte aan een baan te voldoen en zowel mentale stimulatie als fysieke activiteit bieden. Het Newfoundland is kalm, lief en vriendelijk, vooral tegenover kinderen, maar hij kan beschermend zijn als de situatie daar om vraagt. Hoewel hij geen workaholic is zoals sommige honden, geniet hij van activiteit, vooral zwemmen. Hondensporten waaraan het Newfoundland deelneemt, omvatten gehoorzaamheidsproeven; ontwerp-, tracking- en watertests; en sleeën.

Hij is ook een uitstekende metgezel voor een wandelaar of backpacker en is een supertherapiehond, precies de juiste hoogte om aan een bed te staan. Sommige honden laten een strenge berisping van hun rug rollen, terwijl anderen zelfs een vuile blik ter harte nemen. Knip zijn nagels een keer per maand of zo als uw hond ze niet op natuurlijke wijze verslijt om pijnlijke tranen en andere problemen te voorkomen. De meeste Newfoundlands zijn geweldig met kinderen en worden vaak een oppashond genoemd, maar jonge kinderen moeten altijd worden geleerd om de ruimte van de hond te respecteren.

De nestgrootte van een Newfoundland is meestal gemiddeld ongeveer 4 tot 12 puppy's, dus wees voorbereid om je handen vol te hebben met schattige kleine Newfs die eruit zien als berenwelpen. Nieuwkomers kwijlen ook, dus maak er een gewoonte van om een handdoek mee te nemen, zodat je de mond van je hond kunt afvegen als dat nodig is, vooral nadat hij heeft gegeten of gedronken. De Newfoundland Lab-mix is ongelooflijk hardwerkend, aanhankelijk, en loyaal, dankzij de vergelijkbare temperamenten van de ouderrassen. Als je niet het type persoon bent dat de hele tijd hondenhaar in je botervloot en op je kleren aankan, is dit misschien niet het ras voor jou.

Het Newfoundland van president James Buchanan, Lara, stond immers bekend om het liggen op de grond met één oog open om de procedure in de gaten te houden. De juiste fokker heeft Newfoundland-puppy's thuis grootgebracht of in een omgeving waar ze worden blootgesteld aan verschillende mensen, bezienswaardigheden en geluiden. Als je een volwassen Newfoundland wilt adopteren, kun je het beste praten met reddingsorganisaties voor het ras. Goede fokkers zullen ook alle nodige tests hebben gedaan om gezondheidsproblemen bij Newfoundland-pups op te sporen.

Kam naar beneden aan de buitenkant van de oren van uw Newfoundland-hond om het haar te trimmen zodat het in lijn is met de wangen. Newfoundlands hebben een langdurige adolescentie van maximaal twee jaar, dus door hen op de juiste manier gehoorzaamheidsbegeleiding te geven, wordt een betere sociale omgang mogelijk gemaakt en wordt ongewenst gedrag zoals overlast, kauwen, springen en verveling, blaffen, en afschrikken. .