Welke hond heeft de hoogste prooidrift?

Honden die zijn gefokt om te jagen of te kudderen hebben over het algemeen de sterkste prooidrijvingen, Australische herders, bordercollies, terriers, honden, retrievers, spaniels, aanwijzers. Oorspronkelijk gefokt om op leeuwen en groot wild te jagen in Afrika, hebben Rhodesian Ridgebacks een intens verlangen om te jagen en te volgen. Af en toe kan de geur hen naar sommige katten uit de buurt leiden, dus zorg ervoor dat ze altijd aangelijnd zijn of in een veilige, afgesloten ruimte. Deze pups zijn ook geweldige waakhonden.

Airedales werden gefokt om otters op te sporen en te vangen, vandaar hun hoge prooidrift. Het zijn de grootste honden in de terriërgroep. Tegenwoordig geniet deze majestueus uitziende hond nog steeds van het graven en wegspoelen van prairiehonden, eekhoorns en konijnen. Als je energieke Airedale meer opstaan en gaan heeft dan jij, bekijk dan deze 10 eenvoudige trucs om je actieve hond moe te maken.

De Saluki is een mooi en afstandelijk ras. Saluki-honden kunnen tot 40 km/u rennen. Die snelheden werkten tweehonderd jaar geleden goed toen van Salukis werd verwacht dat ze gazellen zouden achtervolgen. Tegenwoordig geniet de moderne Saluki van een rustiger leven op jacht naar eekhoorns en konijnen.

De Pharaoh Hound is ontstaan rond 3000 voor Christus in de Middellandse Zee. Faraoh Hounds werden gebruikt om op klein wild te jagen en te jagen. Tegenwoordig zijn het relaxte honden en tevreden om met hun mensen om te gaan. Toch heeft hij een hoge prooidrift en een sterk instinct om op eekhoorns, konijnen en andere beestjes te jagen.

In de handen van een ervaren, zelfverzekerde huisdierenouder biedt de Jack Russell Terrier een avontuur. Een andere slee uit het ijskoude gebied van Siberië, de Siberische Husky, werkte in pakket om sleeën over de sneeuw te trekken. Deze manier van transport was de enige manier om al dat bevroren water over te steken. Het is duidelijk dat de Siberische Husky een stoere hond is met veel uithoudingsvermogen.

Net als de Afghaanse hond is de Siberische Husky een lust voor het oog. Mensen kiezen ze gemakkelijk uit tussen een menigte honden. De Siberische Husky is een koppig, dominant ras dat je alleen zou respecteren als je jezelf laat gelden als leider van het peloton. Zelfs dan zouden ze proberen het over te nemen.

Het trainen van een Siberische Husky vereist consistentie, geduld, vertrouwen en een flinke dosis ervaring. Dit is niet een ras dat voor iedereen geschikt is. Degenen die vanwege zijn schoonheid verblind zijn voor de uitdagingen van de Siberische Husky, zijn teleurgesteld. Airedale Terrier is de grootste van alle Terriers met een gewicht van 40 tot 65 pond en een hoogte van 21 tot 25 inch.

Elke hond kan een hoge prooidrift hebben als gevolg van kruising, hoge energie- en opwindingsniveaus en andere genetische en omgevingsfactoren. Net als mensen zijn alle honden verschillend en moeten ze van geval tot geval worden beoordeeld. De Afghaanse hond is een windhond die traditioneel werd gebruikt voor het lokken van hazen, en als een snelle, efficiënte jachthond. Zoals alle windhonden behoudt de Afghaanse hond een sterke prooidrift, zelfs in een huiselijke omgeving.

De Airedale terrier is een echte multifunctionele werkhond, en heeft zoals de meeste terriërrassen een sterke prooidrift en een recente werkgeschiedenis. Airedales zijn door de geschiedenis heen gebruikt voor het jagen op prooien zoals konijnen en gevogelte, en zijn gewend om zowel neergehaald wild op te halen als ook om hun eigen prooi te jagen en te doden. De Border Terrier heeft een superieur vermogen om ratten en andere knaagdieren te jagen en te doden, en wordt ook gebruikt in zijn werkende rol om vossen te schieten die naar de grond zijn gegaan. De Borzoi is een windhondenras en heeft net als alle andere windhonden een superieur vermogen om zich te fixeren op bewegende prooien en deze te achtervolgen voor de moord.

Predatie is een instinctief, natuurlijk gedrag dat tot op zekere hoogte bij alle honden wordt aangetroffen. De jachtvaardigheden die bij sommige rassen zijn ontwikkeld, zijn bijzonder aangescherpt. Honden, terriërs, sport- en hoedrassen hebben vaak een sterke prooidrift. Als gevolg van kruisingen tussen de Bulldog en Mastiff, is de Bullmastiff een onverschrokken, beschermhond die thuis behoorlijk volgzaam is met een zwak voor mensen van wie ze houden.

Ergens tussen 40.000 en 15.000 jaar geleden werd de gedomesticeerde hond (Canis familiaris) een duidelijk andere soort dan zijn voorouder, een nu uitgestorven wolvensoort die nauw verwant is aan de grijze wolf (Canis lupus). Deze honden zijn zeer energiek en hebben veel beweging nodig als ze niet voldoende beweging krijgen, ze kunnen prikkelbaar en zelfs agressief worden. Het is een geweldige manier om die zintuigen te ontwikkelen, uw hond uit te dagen en te werken aan het beheersen van zijn prooidrift. Het is echter belangrijk om in gedachten te houden dat honden met een record van het bijten of doden van andere dieren op de lange termijn mogelijk niet adopteerbaar zijn, en dat schuilplaatsen of reddingsacties in ernstige gevallen humane euthanasie kunnen kiezen voor een agressieve hond.

Als je een boer bent die een hond wil die je vee kan beschermen tegen dieren zoals wolven, zijn honden met een hoge prooidrift je beste kans. Dit instinct hielp jachthonden bij het volgen en vangen van games, terwijl het herders hielp wilde dieren zoals wolven en coyotes af te weren. Als u uw hond naast de kat grootbrengt toen ze allebei baby's waren, kan de hond vreedzaam samenleven met de kat, zelfs een hond met een hoge prooidrift. Door uw hond om rustiger gedrag te vragen terwijl u spannende spelletjes zoals trekken speelt, kan dit hem helpen eerst na te denken in plaats van onmiddellijk te reageren wanneer een eekhoorn in hun zicht komt.

Tegenwoordig een lieve gezelschapshond voor hun mensen, is er nog steeds een vleugje felheid als het kleine dieren betreft. Het is dus erg belangrijk om ervoor te zorgen dat uw Australian Cattle Dog voldoende beweging, spel en werk krijgt om hem zowel fysiek als mentaal fit te houden. Als uw hond werd gefokt om jager, herder of zelfs werknemer te zijn voordat hij metgezel werd, zou hij een hoge prooidrift hebben. Ben Pierce is een gedrags- en voedingsspecialist voor honden, professionele hondentrainer en de CEO van Pupplore.

Hier is alles wat u moet weten over prooidrift bij honden en wat u kunt doen om het bij uw hond te beheersen. En als uw hond het dier ziet, kan dit leiden tot longeren, opladen, gebroken riemen, gewonde handen en het letsel (of zelfs de dood) van een ander dier. Ben, voormalig militaire werkhondenhandler, richtte Pupplore op om eigenaren rasspecifieke informatie te geven en om op te treden als een go-to-gids voor gezondheid, voeding, zorg, en om hen te helpen het vertrouwen te vinden dat ze nodig hebben om op het bord te stappen en de beste pupouders te worden die ze maar kunnen zijn. .