Welke hondenrassen hebben een hoge prooidrift?

Rassen met sterke prooiaandrijving Afghaanse honden, Alaskan Malamutes, Australische veehonden, Basenji's, Beagles, Bullmastiffs, Doberman Pinschers, Jack Russell Terriers, Rhodesian Ridgebacks, Samojeden, Shiba Inus, Siberische Husky's, Weimaraners, Whippets en Yorkshire Terriers. Oorspronkelijk gefokt om op leeuwen en groot wild te jagen in Afrika, hebben Rhodesian Ridgebacks een intens verlangen om te jagen en te volgen. Af en toe kan de geur hen naar sommige katten uit de buurt leiden, dus zorg ervoor dat ze altijd aangelijnd zijn of in een veilige, afgesloten ruimte. Deze pups zijn ook geweldige waakhonden.

Airedales werden gefokt om otters op te sporen en te vangen, vandaar hun hoge prooidrift. Het zijn de grootste honden in de terriërgroep. Tegenwoordig geniet deze majestueus uitziende hond nog steeds van het graven en wegspoelen van prairiehonden, eekhoorns en konijnen. Als je energieke Airedale meer opstaan en gaan heeft dan jij, bekijk dan deze 10 eenvoudige trucs om je actieve hond moe te maken.

De Saluki is een mooi en afstandelijk ras. Saluki-honden kunnen tot 40 km/u rennen. Die snelheden werkten tweehonderd jaar geleden goed toen van Salukis werd verwacht dat ze gazellen zouden achtervolgen. Tegenwoordig geniet de moderne Saluki van een rustiger leven op jacht naar eekhoorns en konijnen.

De Pharaoh Hound is ontstaan rond 3000 voor Christus in de Middellandse Zee. Faraoh Hounds werden gebruikt om op klein wild te jagen en te jagen. Tegenwoordig zijn het relaxte honden en tevreden om met hun mensen om te gaan. Toch heeft hij een hoge prooidrift en een sterk instinct om op eekhoorns, konijnen en andere beestjes te jagen.

Een jachthond met klasse en elegantie, de Afghan Hound is een blikvanger. Ze heeft een exotische vacht waardoor je er met je hand overheen wilt strijken. Predatie is een instinctief, natuurlijk gedrag dat tot op zekere hoogte bij alle honden wordt aangetroffen. De jachtvaardigheden die bij sommige rassen zijn ontwikkeld, zijn bijzonder aangescherpt.

Honden, terriërs, sport- en hoedrassen hebben vaak een sterke prooidrift. Op deze manier kan uw hond een ernstig gevaar vormen voor zichzelf en voor anderen als hij mensen achtervolgt op fietsen, gemotoriseerde voertuigen of dieren aan de overkant van de weg. Hoewel een sterke prooidrift soms op agressie kan lijken, vooral voor de prooi van uw hond, is er een belangrijk verschil dat belangrijk is om het gedrag van uw hond te begrijpen. Elk dier, inclusief katten, hamsters, eekhoorns en zelfs auto's die voorbij rijden, kan het prooi-instinct bij honden activeren.

Het gebruik van de term prooiaandrijving beschrijft niet noodzakelijk de persoonlijkheid van een specifieke hond, maar bestempelt in plaats daarvan veel verschillende gedragingen of acties die op een specifiek moment plaatsvinden. Wanneer uw hond iets doet dat u zorgen baart, of als u het moeilijk vindt om ermee om te gaan, kunt u het beste de hulp inroepen van een dierenartsgedragsdeskundige of gecertificeerde dierengedragsconsulent. Beiden wonen echter vredig in mijn huis met mijn twee katten, wat veel mensen verbaast die geloven dat een kat ten prooi kan zijn aan een zeer jonge hond. Als uw hond goed reageert in de bovenstaande situatie en u hem met succes van zijn prooi kunt afleiden, beloon hem dan voor zijn 'goede' gedrag met snoepjes of andere positieve bekrachtiging.

Een paar mensen die honden hebben gehad met sterke prooiaandrijvingen, hebben elektronische trainingskragen voorgesteld en ik onderzoek momenteel opties. Honden met een sterke prooidrift hebben meer kans om een bewegend object te volgen, en dit kan handig zijn bij het trainen van een hond voor behendigheidswerk. Ben, voormalig militaire werkhondenhandler, richtte Pupplore op om eigenaren rasspecifieke informatie te geven en om op te treden als een go-to-gids voor gezondheid, voeding, zorg, en om hen te helpen het vertrouwen te vinden dat ze nodig hebben om op het bord te stappen en de beste pupouders te worden die ze maar kunnen zijn. Deze elegante honden hebben een dikke, vloeiende en zijdeachtige vacht die niet alleen bijdraagt aan hun dramatische uiterlijk, maar ook bescherming biedt tegen het barre bergachtige klimaat waar het ras vandaan komt.

Hoewel de prooidrift van uw hond veel positieve aspecten heeft, moet u leren hoe u deze zo vroeg mogelijk kunt beheren voor zijn geluk en veiligheid. Wanneer uw prooigedreven hond zich in een verhoogde staat van opwinding bevindt, kunnen ze nog steeds de grens overschrijden om bij zijn doelwit te komen - en daarbij geschokt raken. Het hoeden van rassen, zoals de Australische veehond of Border collie, houden er bijvoorbeeld van om enkels te achtervolgen en te knijpen, maar hun doel is niet om steengroeve te strikken. Ze raadt aan om dit gedrag vast te stellen door zeer lonende lekkernijen te gebruiken, zodat uw hond oogcontact met u als aantrekkelijker gelijkstelt dan de rennende eekhoorn.

Het is ook de reden waarom hoedende honden goed zijn in het hoeden van vee en waarom jachthonden goede jachtmetgezellen zijn. .