Worden de prooien van Newfoundlands gedreven?

Predatory Drive (Prey Drive) Als je aan een newfie denkt, is het laatste waar de meeste mensen aan denken dat ze achter een kip of knaagdier aan jagen en ze doden, maar nieuwelingen ZIJN honden en sommige Newfies hebben prooidrift. Newfoundlands (ook liefdevol Newfs of Newfies genoemd) staan vaak op lijsten van de grootste hondenrassen en zijn sterk, met grote botten en gespierd, hun enorme hoofden rusten in de buurt van de heup van een volwassene of hoger om gemakkelijk te aaien. Gemiddeld 26-28 centimeter lang bij de schoft, komt het grootste deel van hun lengte voort uit de opkomst van hun diepe borst en brede ruggen van stevige maar krachtige benen. Hoewel alle honden een klein beetje membraan tussen hun teenkussens hebben, hebben Newfoundlands eigenlijk vrij uitgesproken zwemvliezen om hen te helpen gemakkelijk door de branding te peddelen.

De wee be gone blik van een Newfoundland is te wijten aan diepe, hangende ogen, meestal donkerbruin, boven een diepe, brede snuit. Een toegewijde uitdrukking nodigt je uit om regelmatig haar lange, zachte oren te aaien. Er zijn maar weinig honden zo lief, loyaal en ontspannen als een volwassen Newfoundland. Ze nemen veel dingen op de voet, worden uitgespreid door kinderen, een drukte van activiteit in de familiekamer, hardnekkige katten en andere honden die vrienden proberen te zijn.

Meestal is de hond tevreden om een dutje te doen terwijl het leven overal om haar heen zoemt. Vriendelijk en aanhankelijk, maar niet overdreven onstuimig, ze vindt het vaak leuk om op haar mensen te zijn, tegen hen aan te leunen of over hun voeten te liggen. Verwar deze zachte sfeer niet als luiheid. Newfoundlands zijn menseneters en natuurlijke werkhonden.

Ze verwachten dat je hen vertelt wat er moet gebeuren en zijn graag van dienst. In hun geboorteland Newfoundland, Canada, helpen ze vissersnetten op te halen, waterreddingen uit te voeren, karren hout te vervoeren en andere soortgelijke klusjes te doen, volgens de Newfoundland Club of America (NCA). Ze hebben een hoog IQ en reageren goed op positieve bekrachtiging, duidelijke signalen en gehoorzaamheidstraining. Terwijl je soms een gerommel of twee hoort tijdens het spelen of om je aandacht te trekken tijdens het diner, is een goed opgeleide Newfoundland een schildwacht.

Ze blaft alleen echt als waarschuwing om jou en iedereen die nadert te waarschuwen dat ze plicht heeft om over haar huis te waken. Wanneer van een hond wordt verwacht dat hij bijna net zo groot wordt als sommige van haar baasjes, zijn gehoorzaamheid, riem en krattraining verplicht. Begin met trainen en socialisatie zodra u uw puppy mee naar huis neemt. Newfoundlands hebben een langdurige adolescentie van maximaal twee jaar, dus door hen op de juiste manier gehoorzaamheidsbegeleiding te geven, wordt een betere sociale omgang mogelijk gemaakt en wordt ongewenst gedrag zoals overlast, kauwen, springen en verveling, blaffen, en afschrikken.

Als u besluit een redding in Newfoundland op te nemen, raadpleeg dan een trainer die gespecialiseerd is in grote honden om de overgang naar uw gezin te vergemakkelijken. Evalueer als attente dierenverzorger uw activiteiten en planning zorgvuldig voordat u een Newfoundland-huis meeneemt. Uw Newfoundland heeft ook regelmatig nagelknippen en oorreiniging nodig, samen met frequente tandheelkundige zorg gedurende de week. Uw familiedierenarts zal u helpen een schema te ontwikkelen op basis van de specifieke behoeften van uw Newf.

Omdat er kans is op structurele en gewrichtsproblemen, moet u ijverig zijn om uw Newfoundland te helpen een slank lichaam te behouden. Raadpleeg uw dierenarts voor een gefaseerd groeidieet en een bewegingsplan. Gecontroleerde voedingen helpen ook een opgeblazen gevoel. Kiffney verwees naar verwijde cardiomyopathie, een vergrote hartaandoening en subaortische stenose, een verzameling abnormaal weefsel dat belemmert hoe het hart bloed pompt als interne problemen die Newfoundlands kunnen treffen.

Hoewel Newfoundlands warmer weer tolereren, mogen ze er nooit voor langere tijd buiten worden gelaten. Hun dubbele vacht maakt het moeilijk te hanteren. De ondervacht zorgt voor wat geventileerde koeling, maar over het algemeen zullen ze snel oververhit raken. Als ze buiten moeten zijn, zorg dan voor een peuterbad of een roterende sproeier om ze te helpen relaxen, maar geef ze geen ijsblokjes.

Knip ook de buitenjas af voor extra zomercomfort. De Newfoundland Club of America biedt een uitgebreide database met gezondheidsinformatie om u te helpen begrijpen welke vragen u een fokker, uw dierenarts en trainers moet stellen over hoe u het beste leven voor uw Newfoundland kunt creëren. Newfoundlands, afkomstig uit de Canadese provincie met dezelfde naam, komen van nature voort uit hun liefde voor water. Sommige rashistorici suggereren dat Europese vissers hun eigen honden fokten, misschien een Grote Pyreneeën, met de voorouders van Newfoundland.

Hoewel hun exacte oorsprong onbekend is, is het volgens de Heart of America Newfoundland Club (HANC) algemeen aanvaard dat Newfies een inheems Noord-Amerikaans ras zijn, misschien ontwikkeld door de Algonquin- en Sioux-volkeren. Newfoundlands hebben een uitzonderlijk zwemvermogen: ze doen eigenlijk een schoolslag, in plaats van een hondenpeddels. Dit stelt deze dappere redders in nood in staat om een verdrinkende persoon op te halen en ze met de arm naar de kust te slepen, met hun gezicht naar boven, zodat ze kunnen ademen. Newfoundlands waren ooit metgezellen nodig voor strandwachten die de kusten van Engeland en Wales scanden.

Barrie was zo'n fan van het Newfoundland, Luath, hij had als huisdier dat in zijn originele toneelstuk voor Peter Pan de Darling kinderen Nana hadden, een verpleegstershond van hetzelfde ras. In de vele schermaanpassingen van het verhaal wordt Nana echter gespeeld door een Sint-Bernard of een Engelse herdershond. De eigenaren hebben al te veel incidenten gehad en zouden beter moeten weten dan een hond met prooiaandrijving in het algemeen of voor hen te laten rennen tijdens een wandeling. Wat als de prooidrift van de hond ervoor zorgt dat hij het dier van iemand anders of een ander dier in zijn huis doodt?.

Er is weinig bekend over zijn afkomst; een theorie suggereert dat hij afstamt uit de Grote Pyreneeën die door Baskische vissers naar Newfoundland zijn gebracht, hoewel waarom vissers een kudbewakingshond aan boord van hun boot zouden hebben onduidelijk is. Echt een zachtaardige reus, de Newfoundland is een moedige en intelligente werkhond die zich in huis kan voordoen als bankaardappel. In feite moeten alle Newfoundlands mager worden gehouden, omdat obesitas de kans vergroot dat ze structurele problemen krijgen en ze pijnlijker maakt als ze zich voordoen. Volgens een andere theorie is Newfoundland het resultaat van het kruisen van de nu uitgestorven Amerikaanse Zwarte Wolf met de Tibetaanse Mastiff.

Toen Louis en Clark in 1802 hun spoor over het Amerikaanse continent begonnen, maakte een Newfoundland genaamd Seaman deel uit van de expeditie. Niet alle Newfoundlands zullen een of meer van deze ziekten krijgen, maar het is belangrijk om hiervan op de hoogte te zijn als u dit ras overweegt. Als je de gemakkelijke, geduldige hond wilt die Newfoundland op zijn best is, wees dan bereid om je huiswerk te maken om hem te vinden en doe veel moeite om hem te trainen en te socialiseren zodra je hem naar huis brengt. Zodra bepaalde vaccins zijn gegeven en uw dierenarts groen licht geeft, gaat u verder met het socialiseren van uw Newfoundland door hem mee te nemen naar de kleuterklas voor puppy's, bezoeken aan vrienden en buren, en uitstapjes naar lokale winkels en bedrijven.

Het Newfoundland komt uit de Canadese provincie met dezelfde naam en werkte samen met de vissers van het gebied. De grootste Newfoundland-honden wegen meer dan een verbazingwekkende 200 pond, hoewel de meeste ongeveer de helft zo groot zijn. .