Zijn honden uit Newfoundland destructief?

Zoals elke puppy zijn Newfoundlands verstokte kauwers en kunnen ze vanwege hun grootte heel wat schade aanrichten. Geef ze pas de leiding als ze een betrouwbare volwassenheid hebben bereikt. Houd uw Newfoundland-puppy bezig met training, speel- en socialisatie-ervaringen; een verveelde newfie is een destructieve newfie. Newfoundlands worden niet beschouwd als een agressief hondenras, maar elke hond heeft het potentieel om onder bepaalde omstandigheden agressief te zijn.

Zijn Newfoundlands goede waakhonden? Newfoundlands blaffen niet veel, maar ze zullen alarm slaan als ze problemen voelen. Ze staan ook bekend om het in veiligheid brengen van noodlijdende zwemmers. De Newfoundland is echt een lieve hond die van kinderen houdt. Hij is van nature zachtaardig en vriendelijk tegen ze, evenals beschermend.

Fans van dit ras zeggen dat de Newfoundland echt een van nature geboren babysitter is. Het Newfoundland is kalm, lief en vriendelijk, vooral tegenover kinderen, maar hij kan beschermend zijn als de situatie daar om vraagt. Hoewel hij geen workaholic is zoals sommige honden, geniet hij van activiteit, vooral zwemmen. Hondensporten waaraan Newfoundland deelneemt, omvatten gehoorzaamheidsproeven; ontwerp-, volg- en watertests; en karten en sleeën.

Hij is ook een uitstekende metgezel voor een wandelaar of backpacker en is een supertherapiehond, precies de juiste hoogte om aan een bed te staan. Een jaarlijks hartonderzoek is van cruciaal belang om deze aandoeningen vroegtijdig op te vangen, en er mag nooit een hond met cardiomyopathie worden gefokt. Gemakkelijk te trainen honden zijn bedreven in het vormen van een verband tussen een prompt (zoals het woord zitten), een actie (zitten) en een gevolg (een traktatie krijgen) zeer snel. Honden die zijn gefokt voor banen die besluitvorming, intelligentie en concentratie vereisen, zoals het hoeden van vee, moeten hun hersenen oefenen, net zoals honden die zijn gefokt om de hele dag te rennen hun lichaam moeten oefenen.

Het Newfoundland is ook gemakkelijk in de omgang en vriendelijk met andere huisdieren, inclusief katten en kleine zoogdieren, zolang hij maar goed gesocialiseerd en getraind is. Het wegnemen van de hormonen neemt ook hun testosteron weg, zodat ze minder snel willen concurreren met een andere reu. En de heupen en ellebogen van een puppy kunnen niet worden geëvalueerd; pas op tweejarige leeftijd kun je weten of een hond wel of niet wordt aangetast. Nette freaks hoeven het Newfoundland niet te overwegen omdat zijn lange, zware jas een modderbraamvuilmagneet is.

Embrace hondenverzekeringsplannen bieden volledige dekking voor alle rasspecifieke aandoeningen (met uitzondering van de reeds bestaande) waarvoor Newfoundlands vatbaar zijn. Bekijk eerst 10 tips voor het trainen van je Newfoundland en kijk of er iets is dat je in je trainingssessies kunt implementeren. Ik heb 2 Newfoundlands en een St Bernard, mijn conclusie is dat alle honden van gigantische rassen zich hetzelfde gedragen, het is gewoon een pup die opgroeit. Toen mijn oudere hond een puppy was, was mijn doel elke dag om hem moe te maken - het is verbazingwekkend hoe goed een hond zich gedraagt als hij moe is.

Newfoundland-temperament, persoonlijkheid, opleiding, gedrag, voor- en nadelen, advies, en informatie, door Michele Welton, Hondentrainer, Gedragsadviseur, Auteur van 15 Hondenboeken. Als u een warmtegevoelig ras wilt, moet uw hond op warme of vochtige dagen bij u binnen blijven en moet u extra voorzichtig zijn met het trainen van uw hond in de hitte. Zoek naar aanwijzingen dat de fokker agressie bij de honden aanmoedigt, of afziet van het aanpakken en overwinnen van een probleem dat een van hun honden kan hebben.