Zijn honden uit Newfoundland slim?

De zachte en intelligente uitdrukking van Newfoundland weerspiegelt zijn vriendelijkheid en vriendelijkheid jegens mensen. Het wordt beschouwd als een van de meest intelligente hondenrassen; als zodanig is het gemakkelijk te trainen en geniet het van het werken met mensen. Zoals familiehonden gaan, staat het Newfoundland-ras aan de top. nieuwelingen zijn een van de meest intelligente en loyale rassen en het bezitten ervan is een levensstijl.

Vraag het aan iemand die in zijn leven gezegend is met een Newfoundland-hond en zij zullen je vertellen om alles te leren wat je kunt over dit prachtige ras voordat je er een in je leven brengt. Naar de mening van ervaren hondenexperts uit Newfoundland scoren Newfoundland-honden van de 5 op een schaal van hoe slim ze zijn. Overweegt u een Newfoundland te bezitten en wilt weten of Newfoundland een intelligent hondenras is? Volgens hondenexperts scoren Newfoundland Dogs van de 5 op de schaal van intelligente hondenrassen. Ondanks de grootte van Newfoundland is deze vriendelijke en intelligente hond nogal volgzaam en kan hij zich graag aanpassen aan een huishouden.

Het heeft echter wel tuinruimte nodig om te oefenen en idealiter toegang tot water. Newfies zijn intelligente honden, en ze reageren redelijk goed op training. Hun gigantische formaat maakt zowel training als socialisatie essentieel, zodat u de controle over uw hond kunt behouden. Probeer vroeg in de puppytijd te beginnen met elementaire gehoorzaamheid en je newfie bloot te stellen aan verschillende mensen, andere dieren en situaties.

Nieuwkomers leren goed met veel consistente en positieve bekrachtiging; harde methoden kunnen training belemmeren. Hoewel goedaardig, moet het Newfoundland zijn manieren leren, maar hij is geen pushover om te trainen. Maar hij reageert goed op gehoorzaamheidstraining van patiënten. Motiveer hem met lof en voedselbeloningen in plaats van aan de lijn te trekken, want dit ras heeft misschien een gigantisch lichaam, maar zijn geest en hart zijn gevoelig.

Hardheid maakt hem alleen maar schichtig en wantrouwend. Vrouwtjes zijn het meest bereid om te behagen, terwijl mannetjes misschien meer koppig zijn. Als scheepshond was het de taak van Newfoundland om aan land te zwemmen met de lijn vanaf het schip en een verbinding tot stand te brengen met de hulp aan wal. Het ras werd zo bekend om zijn vermogen om waterredding uit te voeren dat twee Newfoundland-honden een verplicht onderdeel waren van de uitrusting op badmeesterstations langs de kust van Engeland.

Net als andere hondenrassen met diepe bovenlijf kunnen Newfoundlands een opgeblazen gevoel en maagtorsie ervaren, wat een medisch noodgeval is. Newfoundlands hijgen veel, drinken veel (soms dompelen ze de helft van hun hoofd in hun wateremmer) en zijn kampioenskwijlers. Terwijl je Newfoundland kijkt, leg je een traktatie onder de kopjes en zet je ze een paar seconden op een zijspoor voordat je ze de traktatie laat vinden. Het hebben van een van deze honden vereist een niveau van toewijding dat niet wordt gevonden bij de meeste andere hondenrassen.

Deze honden zijn voor het leven op het water gefokt met een dikke vacht om ze te isoleren en zwemvliezen om te zwemmen. Als deskundige onderzoeker en auteur van 15 boeken over honden, helpt ze graag mensen bij het kiezen, trainen en verzorgen van hun honden. De kleuren van Newfoundland zijn zwart, zwart met wit en bruin met witte spatten op de borst en staartpunt. Alle huisdieren hebben de mogelijkheid om nieuwe trucs onder de knie te krijgen, dus zorg ervoor dat je blijft zoeken naar nieuwe dingen om je Newfoundland te trainen.

U moet uw plaatselijke dierenbestrijdingseenheid bellen en een FOUND AN ANIMAL rapport indienen voor elke hond of kat die u vindt. Dit ras, ontwikkeld op het eiland Newfoundland, is een opmerkelijke zwemmer met een geschiedenis van het uitvoeren van ongelooflijke waterreddingen. Soms is het makkelijker om je puppy (of volwassen hond) te trainen als je de juiste trainingstechnieken in actie kunt zien. Kijk bij lokale dierenasielen en rasspecifieke reddingsorganisaties voor een Newfoundland dat een huis nodig heeft.

Het kan behoorlijk stressvol zijn als je een verloren Akita-hond ontdekt of een dier dat geen ID-tag heeft met de informatie van de eigenaar.