Zijn honden uit Newfoundland veel onderhoud nodig?

Een newfoundland vergt veel onderhoud en vereist dagelijkse, zo niet wekelijkse, verzorging. Newfoundlands zijn vriendelijke honden die je graag gezelschap houden. Ze werpen echter wel af en toe en kwijlen vaak. Verzorging is belangrijk voor dit ras, zowel voor hun comfort als voor hun gezondheid.

De vacht moet regelmatig worden geborsteld om dode haren te verwijderen en nagels moeten op een korte lengte worden gehouden. Regelmatige nagelversieringen helpen voorkomen dat de voeten spatten, omdat ze een zware belasting moeten dragen. Newfoundland-puppy's hebben een langzame, gestage groei nodig. Voer een dieet van goede kwaliteit met 22 tot 24 procent eiwit en 12 tot 15 procent vet.

Houd uw Newfoundland in goede conditie door zijn voedsel te meten en hem twee keer per dag te voeren in plaats van altijd voedsel buiten te laten. Newfoundland-honden zijn niet bijzonder onderhoudsarm. Het zijn grote honden, wat over het algemeen betekent dat je meer tijd aan activiteiten besteedt dan aan een andere hond. Bovendien zijn nagelversieringen elke maand of zo nodig, afhankelijk van hoeveel uw hond van nature zijn nagels verslijt.

En het is ideaal om dagelijks de tanden van een Newfie te poetsen. Newfoundland-honden zijn ook erg slimme honden en staan altijd te popelen om te behagen, waardoor ze gemakkelijk te trainen zijn. De beste manier om een fokker van hoge kwaliteit te vinden, is door contact op te nemen met de Newfoundland Club of America via hun puppypagina. Er is een enorme fanbase en markt in de hondenliefhebbersgemeenschap voor gigantische hondenrassen en de Newfoundland Doggie is perfect voor het werk.

Zoals bij elk ras, moet u kinderen altijd leren hoe ze honden moeten benaderen en aanraken, en altijd toezicht houden op eventuele interacties tussen honden en jonge kinderen om bijten of oor- of staarttrekken van beide partijen te voorkomen. Honden die tot minstens zes tot acht weken oud bij hun nestgenoten en moeder woonden en die tijdens de puppytijd veel tijd met andere honden speelden, hebben meer kans op goede sociale vaardigheden bij honden. De ietwat korte levensverwachting is niet zozeer omdat Newfoundlandse hondjes ziekelijk zijn, maar in plaats daarvan het gevolg is van hun grote omvang. Sommige honden kunnen andere honden aanvallen of proberen te domineren, zelfs als het liefdesbeestjes zijn met mensen; anderen spelen liever dan vechten; en sommigen zullen de staart omdraaien en rennen.

De term 'zachte reus' wordt nogal eens rondgegooid als het gaat om grote hondenrassen met hier en daar een paar positieve persoonlijkheidskenmerken. Het Newfoundland komt oorspronkelijk uit de Canadese provincie Newfoundland, waar het als werkhond een rijke geschiedenis heeft. Noordse honden zoals Siberische Husky's werden gefokt om lange afstanden af te leggen, en als ze de kans krijgen, zullen ze opstijgen na alles wat hun interesse trekt. Het ras werd zo bekend om zijn vermogen om waterredding uit te voeren dat twee Newfoundland-honden een verplicht onderdeel waren van de uitrusting op badmeesterstations langs de kust van Engeland.

Newfoundlands zijn beschermend, waarvan bekend is dat ze zich fysiek tussen hun familie en elke vreemde plaatsen. Anders raken jonge Newfoundlands, met rust gelaten, verveeld en destructief, en hun krachtige kaken kunnen je woonkamer letterlijk vernietigen. Ze zijn buitengewoon loyaal en kunnen hard werken, hoewel ze niet per se zo energiek zijn als andere werkhonden. Kwijlgevoelige honden kunnen touwen kwijlen op je arm draperen en grote, natte plekken op je kleding achterlaten als ze langskomen om hallo te zeggen.