Zijn honden uit Newfoundland weinig energie?

De Newfoundland is een sterke hond, en is gewend om grote ladingen te vervoeren en lange dagen te werken. Maar ze zijn vrij gelijkmatig en rustig. Deze honden hebben dagelijkse lichaamsbeweging nodig, maar zijn vaak blij dat ze meer ontspannen zijn. Laat uw Newfoundland-puppy niet rennen en spelen op zeer harde oppervlakken zoals stoep of trek aan een kar totdat hij minstens twee jaar oud is en zijn gewrichten volledig zijn gevormd.

Normaal spelen op gras is prima, net als de behendigheid van puppy's, met zijn sprongen van 2,5 cm. Zwemmen is een ideale vorm van lichaamsbeweging voor een puppy uit Newfoundland omdat hij zijn spieren traint zonder het gevaar te lopen zijn gewrichten te verwonden. Het Newfoundland heeft tijdens het eerste groeijaar veel voedsel nodig en wint tot 100 pond. Daarna vertraagt het metabolisme echter.

De Newfoundland heeft een lief karakter en voelt zich thuis op het land of in het water. De hond is een ideale metgezel voor één persoon of een gezin, maar er moet rekening worden gehouden met de grootte van het Newfoundland. Het volwassen Newfoundland heeft niet veel beweging nodig, maar kan gemakkelijk een bankaardappel worden. Hij moet dagelijks kunnen wandelen, hardlopen in de tuin of vooral zwemmen om fit te blijven.

Extra gewicht kan de toch al korte levensduur van een Newfoundland verkorten, meestal 8 tot 10 jaar. Poets de tanden van je Newfoundland minstens twee of drie keer per week om de opeenhoping van tandsteen en de bacteriën die erin op de loer liggen te verwijderen. Deze honden zijn zo lui dat ze gewoon weigeren te bewegen, wat een probleem is als je het hebt over een hond van 100 pond. Gemakkelijk te trainen honden zijn bedreven in het vormen van een verband tussen een prompt (zoals het woord zitten), een actie (zitten) en een gevolg (een traktatie krijgen) zeer snel.

Ongeacht het ras of het rastype, alle honden hebben sterke kaken, scherpe puntige tanden en kunnen bijten in stressvolle omstandigheden. Kwijlgevoelige honden kunnen touwen kwijlen op je arm draperen en grote, natte plekken op je kleding achterlaten als ze langskomen om hallo te zeggen. Hoewel hun exacte oorsprong onbekend is, is het volgens de Heart of America Newfoundland Club (HANC) algemeen aanvaard dat nieuwelingen een inheems Noord-Amerikaans ras zijn, misschien ontwikkeld door de Algonquin- en Sioux-volkeren. De bekendste Newfoundlander is misschien Nana, de verpleegstershond voor de familie Darling in het verhaal van Peter Pan.

Hun gigantische formaat maakt zowel training als socialisatie essentieel, zodat u de controle over uw hond kunt behouden. Ondanks de grootte van het Newfoundland is deze hond nogal volgzaam en kan hij zich graag aanpassen aan het leven in huis. Newfoundlands zijn beschermend, waarvan bekend is dat ze zich fysiek tussen hun familie en elke vreemde plaatsen. Net als andere reuzenrassen groeit de Newfoundland zeer snel tussen de leeftijd van vier en zeven maanden, waardoor hij vatbaar is voor botaandoeningen.

Als attente dierenverzorger, evalueer zorgvuldig uw activiteiten en planning voordat u een Newfoundland mee naar huis neemt. Onder zijn klusjes droeg de newfie zware ladingen voor zijn meesters als trek- en pakdieren, sleeplijnen van schip naar land in woelige zeeën als scheepshonden, en dwalende zwemmers redden. Bovendien zijn sommige Newfoundlands extreem gevoelig voor anesthesie en verdragen de meeste de hitte niet goed. Newfoundlands, afkomstig uit de Canadese provincie met dezelfde naam, komen van nature voort uit hun liefde voor water.

Als deskundige onderzoeker en auteur van 15 boeken over honden, helpt ze graag mensen bij het kiezen, trainen en verzorgen van hun honden.