Zijn honden uit Newfoundland wreed?

Hoewel Newfoundlands van nature geen agressief ras zijn, kan elke hond, zelfs degenen die als de meest zachtaardige worden beschouwd, agressief worden. Gezien de juiste context of situatie. Ten eerste zijn dominantie en agressie vaak erg verward en zouden ze zelden met elkaar verweven moeten worden, aangezien een echt dominante hond zelden agressief is. In feite vertoont een echt dominante hond zelden agressieve neigingen omdat ze geen doel dienen.

Veel dingen die je online leest, zullen je vertellen dat blaffen geen eigenschap is die je vaak in Newfoundland ziet en dat is niet correct. Het Newfoundland van vandaag wordt voornamelijk als familiehuisdier gehouden dan voor werk, maar veel van deze neigingen leven voort. Het hebben van een trekkende newfie kan erg gevaarlijk zijn voor de persoon aan de andere kant van de riem en voor de hond. Als uw hond regelmatig in hetzelfde park is, kunnen ze zelfs territoriaal worden over bepaalde gebieden - niet vriendelijk zijn voor andere honden die proberen hun dominantie te doen gelden.

Als je openstaat voor een van de schattige gemengde rassen met een Newfoundland, dan is je kans om te kunnen adopteren aanzienlijk groter. Newfoundlands zijn er in verschillende kleuren, inclusief zwart, bruin, grijs, en een wit-zwarte combinatie die „Landseer” wordt genoemd. Bij jonge Newfoundland moet je ze observeren en ervoor zorgen dat ze niet overmatig rennen en springen. Deze procedure is op zich geen oplossing voor agressie bij hoektanden; mannelijke gecastreerde honden vertonen echter minder agressief gedrag dan niet-gecastreerde honden.

Ik heb 2 Newfoundlands en een St Bernard, mijn conclusie is dat alle honden van gigantische rassen zich hetzelfde gedragen, het is gewoon een pup die opgroeit. U kunt een Newfoundland te koop vinden bij een fokker of via uw plaatselijke reddings- of adoptiebureaus. Anders raken jonge Newfoundlands, met rust gelaten, verveeld en destructief, en hun krachtige kaken kunnen je woonkamer letterlijk vernietigen. Sommige mannelijke Newfoundlands zijn agressief tegenover andere reuen, en enkelen kunnen dominant-agressief zijn tegenover mensen.

De Newfoundland is een levendig ras dat graag in de buurt van mensen is en betrokken wil worden bij alle familie-evenementen. Ze is zelfs goed in de buurt van andere honden en dieren, maar haar grootte kan problemen veroorzaken als je haar niet goed traint. De geschiedenis van de Newfoundland Dog is als werkhond voor vissers in wat nu Newfoundland is, Canada.