Zijn newfoundlands aanhankelijk?

Dit vriendelijke ras is goedaardig voor iedereen, vooral kinderen, hoewel ze zich net zo goed moeten gedragen als hij. Hij is erg sociaal en heeft meer gezelschap nodig dan veel andere rassen. Newfoundlands doen het niet goed als ze lange tijd alleen worden gelaten. Newfoundlanders gedijen op familie en gezelschap, maar ze zijn niet voor huizen waar ze langer dan een paar uur alleen worden gelaten.

Deze honden moeten constant in de buurt van hun familie of mensen zijn. De Australian Shepherd is een aanhankelijk hondenras dat oorspronkelijk werd gefokt om vee te hoeden. Nu is het meer een gezinsgenoot. Honden zijn de ultieme loyale metgezel, maar sommige zijn veel aanhankelijker dan andere.

Ze noemen deze hondjes niet voor niets klittenbandhondenrassen, en hun gedrag en persoonlijkheden zijn altijd schattig, behalve misschien wanneer je de badkamer gebruikt. In 1780 besloot Richard Edwards, de Commodore-gouverneur van Newfoundland, dat elk huishouden wettelijk slechts één Newfoundland-hond mocht bezitten. Sommige mannelijke Newfoundlands zijn agressief tegenover andere reuen, en enkelen kunnen dominant-agressief zijn tegenover mensen. De Newfoundland is een sterke, opvallend mooie hond afkomstig van het Canadese eiland met dezelfde naam.

Ze werden gebruikt als werkhonden langs de kust van Newfoundland en waarschijnlijk al in de jaren 1730 de zee naar Engeland gebracht. Omdat ze veel tijd in het water doorbrengen, hebben Newfoundlands olieachtige buitenjassen waardoor hun vacht waterbestendig is. Bekijk het gebruik van The NILF Training Approach With Your Newfoundland en kijk of dat in uw situatie kan werken. Laat uw Newfoundland regelmatig elektrocardiografie ondergaan, vooral als ze volwassen zijn, om te detecteren of ze een aanhoudende aandoening hebben.

Door onprofessioneel en onethisch fokken kregen sommige Newfoundlanders ziekten die niet grondig werden onderzocht. Het is onduidelijk welke rassen het Newfoundland hebben ontwikkeld, met veel verschillende theorieën over hun afstamming. Hoewel het moeilijk is om de oorsprongsrassen van Newfoundland te plaatsen, heeft DNA-analyse ons in staat gesteld overeenkomsten te zien tussen hen en andere moderne honden. Verantwoordelijke fokkers zullen ervoor zorgen dat de ouders van uw Newfoundland worden onderzocht door een veterinaire oogarts om te garanderen dat hun nakomelingen geen erfelijke oogziekten treffen.

Een Newfoundland dat veel alleen wordt gelaten en niet zowel mentaal als fysiek wordt geoefend, kan last hebben van verlatingsangst en destructief worden. Thomas Bewick zelf was niet verder gereizen dan zijn huis in Noord-Engeland, en had alleen Newfoundland-honden gezien van kolonisten die hun honden meenamen naar de graafschappen Durham en Northumberland. Een andere bekende Newfoundland is Seaman, die zijn eigenaar, Meriwether Lewis, vergezelde op de beroemde Lewis en Clark-expeditie door nieuw verworven gebieden in de VS. Het is vermeldenswaard dat niet elke Newfoundland deze omstandigheden zal ervaren, maar u moet er toch rekening mee houden als u van plan bent een Newfie te adopteren.