Zijn Newfoundlands destructief?

Zoals elke puppy zijn Newfoundlands verstokte kauwers en kunnen ze vanwege hun grootte heel wat schade aanrichten. Geef ze pas de leiding als ze een betrouwbare volwassenheid hebben bereikt. Houd uw Newfoundland-puppy bezig met training, speel- en socialisatie-ervaringen; een verveelde newfie is een destructieve newfie. De Newfoundland is echt een lieve hond die van kinderen houdt.

Hij is van nature zachtaardig en vriendelijk tegen ze, evenals beschermend. Fans van dit ras zeggen dat de Newfoundland echt een van nature geboren babysitter is. Zijn Newfoundlands goed met andere huisdieren? nieuwelingen zijn liefdevol en zachtaardig met andere huisdieren, hoewel hun grootte onbedoeld letsel kan veroorzaken bij zeer kleine honden en katten. Veel eigenaren kiezen ervoor om een professionele trimmer in te huren om hun Newfoundland te verzorgen, omdat het een hele klus is.

Als u een Newfoundland-puppy van een fokker wilt kopen, moet u eerst onderzoek doen naar de fokkers in uw omgeving. Sommige mannelijke Newfoundlands zijn agressief tegenover andere reuen, en enkelen kunnen dominant-agressief zijn tegenover mensen. Bekijk het gebruik van The NILF Training Approach With Your Newfoundland en kijk of dat in uw situatie kan werken. Onderzoek toont aan dat Newfoundlands verwant zijn aan andere Canadese Retrievers, waaronder de Labrador en Golden Retriever.

Het is belangrijk om te onthouden dat hoewel Newfoundland bekend staat als een zachte reus, elke hond kan bijten en grommen. Het Newfoundland is ook gemakkelijk in de omgang en vriendelijk met andere huisdieren, inclusief katten en kleine zoogdieren, zolang hij maar goed gesocialiseerd en getraind is. Laat uw Newfoundland-puppy niet rennen en spelen op zeer harde oppervlakken zoals stoep of trek aan een kar totdat hij minstens twee jaar oud is en zijn gewrichten volledig zijn gevormd. Misschien vind je ook een Newfoundland-mix die alle eigenschappen heeft die je van het ras wilt, maar met een beetje extra erin gegooid.

De beslissing om een fokker te adopteren of samen te werken met een fokker voor uw nieuwe Newfoundland-puppy is een persoonlijke keuze die onderzoek vereist. Alle pups zijn enthousiaste kauwers, maar de grote omvang van een Newfoundland (en vervolgens grotere kaak) kan meer schade aanrichten dan normaal. De Newfoundland-jas is er in verschillende kleuren, waaronder effen zwart, bruin, grijs of Landseer, een witte jas met zwarte aftekeningen. Als je geen reddingsactie voor jouw gebied ziet staan, neem dan contact op met de nationale rasclub of een plaatselijke rasclub en zij kunnen je wijzen op een redding in Newfoundland.

Gelukkig zijn er veel bronnen om u te helpen een redding te vinden of een fokker die gezonde, ethisch geproduceerde Newfoundland-puppy's aanbiedt.