Zijn newfoundlands dominant?

Sommige mannelijke Newfoundlands zijn agressief tegenover andere reuen, en enkelen kunnen dominant-agressief zijn tegenover mensen. Hoewel goedaardig, moet het Newfoundland zijn manieren leren, maar hij is geen pushover om te trainen. Hoewel Newfoundlands van nature geen agressief ras zijn, kan elke hond, zelfs degenen die als de meest zachtaardige worden beschouwd, agressief worden. Gezien de juiste context of situatie.

Ten eerste zijn dominantie en agressie vaak erg verward en zouden ze zelden met elkaar verweven moeten worden, aangezien een echt dominante hond zelden agressief is. In feite vertoont een echt dominante hond zelden agressieve neigingen omdat ze geen doel dienen. Als ik dingen zeg zoals mijn hond, is Tanner een dominante hond. Ik bedoel dat niet in een negatieve connotatie, omdat ik niet geloof dat WARE dominantie een zorg is.

Een echt dominante hond maakt zich weinig zorgen en is dus niet echt een probleem. Dominant betekent niet een pestkop. Dominant kan gelijkgesteld worden aan zelfverzekerd. De hond heeft vertrouwen in zichzelf en in zijn baasje.

Het heeft goed gedrag en coping-mechanismen geleerd waardoor het goed kan functioneren in de menselijke wereld. Net als in de mensenwereld is een echte leider geen pestkop. Een echte leider valt zelden uit, verliest zijn kalmte of gebruikt geweld. Waarom is dit? Omdat een ECHTE LEIDER dat zelden hoeft te doen.

Hetzelfde artikel behandelde ook het probleem van de erfenis van kleine witte vlekken bij Newfoundland-honden (Pape, 1990). Deze honden lijken echter tot op zekere hoogte niet te zijn gekruist met de gevlekte Newfoundland-honden vóór de jaren 1840, toen effen zwarte honden in de mode kwamen. Het Newfoundland is ook gemakkelijk in de omgang en vriendelijk met andere huisdieren, inclusief katten en kleine zoogdieren, zolang hij maar goed gesocialiseerd en getraind is. Tabel 1 biedt geen ondersteuning voor het bestaan van een 'pseudo-Iers' spottingfenomeen bij Newfoundland-honden, maar ondersteunt in plaats daarvan Little's oorspronkelijke hypothese van een 'Iers spotting'-allel.

Sinds de jaren 1880 staan deze witte en zwarte honden bekend als 'Landseer Newfoundlands', een naam die niet door een kennelclub of hondenfokvereniging is bedacht, maar door de excentrieke Victoriaanse hondenliefhebber Dr. William Gordon Stables (Stables, 1875, 1880). Om de historische variatie van hondenvachtkleur in Newfoundland te onderzoeken, werd de database 'Times Digital Archive' (Gale Databases) gebruikt met de advertenties voor verloren of gestolen honden in de krant Times. Bepaalde hondenliefhebbers hebben deze geïmporteerde honden mogelijk gebruikt in fokexperimenten om effen zwarte Newfoundland-honden te produceren met dezelfde grootte en algemeen fenotype als de beste witte en zwarte gevlekte exemplaren.

Newfoundlands zijn loyaal aan hun families en ze willen het naar hun zin maken, dus het is super belangrijk dat je hen duidelijke instructies geeft over welk gedrag acceptabel is en wat niet. Newfies staan niet bekend als een agressief ras, maar er lijken steeds meer eigenaren te zijn die denken dat hun Newfoundland agressieproblemen heeft. Om de een of andere reden, mogelijk dat zijn eigen favoriete Newfoundland-kampioen 'Theodore Nero' effen zwart was geweest, besloot Dr. Stables dat de effen zwarte variëteit het oorspronkelijke ras was van de Newfoundland-hond.

Het belangrijkste kenmerk van een Newfoundland is niet de grootte, kleur, vacht, of kwijlen, maar hun zoete humeur en loyaliteit. De eerste is dat het Newfoundland een kruising is tussen de Tibetaanse Mastiff en de nu uitgestorven Amerikaanse Black Wolf. Als u een Newfoundland-puppy van een fokker wilt kopen, moet u eerst onderzoek doen naar de fokkers in uw omgeving. Newfoundlands worden niet vaak aanbevolen als waakhonden of waakhonden, dit betekent niet dat ze niet zo'n rol voor hun gezin kunnen of zouden spelen als ze daar behoefte aan hadden.

Wat bekend is, is dat Sir Joseph Banks, een Engelse botanicus, ergens aan het einde van de 18e eeuw verschillende Newfoundlands verwierf en in 1775 gaf George Cartwright ze een naam.