Zijn Newfoundlands goede huisdieren?

Ze kunnen geweldig zijn in de buurt van kinderen, ja. Ondanks de grootte van Newfoundland is deze vriendelijke en intelligente hond nogal volgzaam en kan hij zich graag aanpassen aan een huishouden. Het heeft echter wel tuinruimte nodig om te oefenen en idealiter toegang tot water. Zoals familiehonden gaan, staat het Newfoundland-ras aan de top.

Altijd geduldig en loyaal, het is waarschijnlijker dat de hond wordt misbruikt door de kinderen in zijn onderhoud dan dat de hond ooit een kind schaadt. In alle opzichten is dit ras het meest geschikt voor kinderen. Zoals de naam al doet vermoeden, komt de Newfoundlander uit de kust van Newfoundland, waar het een populaire werkhond was, zowel op het land als op het water. De vacht van Newfoundland is over het algemeen zwart, maar kan ook bruin of grijs zijn, en kan extra witte aftekeningen hebben.

Deze kosten kunnen oplopen voor gezinnen die net beginnen, vooral als de hond een van de vele gezondheidsproblemen ontwikkelt die bij het ras te zien zijn. Hoewel agressie nooit een uiterlijke eigenschap van Newfoundland is, zal het zijn menselijke familie bewaken en zichzelf positioneren tussen de bedreigende indringer en de mensen die het beschermt, waarbij het alleen agressie vertoont wanneer dat nodig is. Een intelligent ras, de bewakers van Newfoundlands vertellen vaak dat hun honden hen waarschuwen voor brand in huis en hen redden uit hun eigen zwembaden. Volgens de American Kennel Club zijn puppy's uit Newfoundland „extravert, intelligent en nieuwsgierig en „nooit timide, schichtig of agressief.

Sommige mannelijke Newfoundlands zijn agressief tegenover andere reuen, en enkelen kunnen dominant-agressief zijn tegenover mensen. Het volwassen Newfoundland heeft niet veel beweging nodig, maar kan gemakkelijk een bankaardappel worden. Om een Newfoundland gezond en gelukkig te houden, is het belangrijk om hem of haar regelmatig te bewegen met een dagelijkse sessie of twee activiteiten. Newfoundlands - of „Newfs” zoals ze vaak worden genoemd - kunnen meer dan 150 pond wegen en 28 centimeter lang op de schouder staan, volgens de American Kennel Club.

Newfoundland-temperament, persoonlijkheid, opleiding, gedrag, voor- en nadelen, advies, en informatie, door Michele Welton, Hondentrainer, Gedragsadviseur, Auteur van 15 Hondenboeken. Omdat nieuwelingen het gelukkigst zijn als ze bij hun gezin zijn, kunnen ze verdrietig en verveeld worden als ze lange tijd alleen worden gelaten. Newfoundlands hijgen veel, drinken veel (soms dompelen ze de helft van hun hoofd in hun wateremmer) en zijn kampioenskwijlers. Nieuwkomers kunnen geweldige gezinshonden zijn, maar opgroeiende gezinnen moeten volledige kennis hebben van wat er nodig is om op die bestemming te komen.

De hond is een ideale metgezel voor één persoon of een gezin, maar er moet rekening worden gehouden met de grootte van het Newfoundland. Het krachtige, zwaar uitgebeende Newfoundland staat gemiddeld 26 tot 28 inch hoog en weegt 120 tot 150 pond en is sterk genoeg om een verdrinkende man uit een turbulente zee te slepen.