Zijn Newfoundlands kalme honden?

Newfoundlands hebben over het algemeen een heel lieve persoonlijkheid, en ze houden van mensen. Ze zijn zelfs typisch geweldig in de buurt van kinderen dankzij hun kalme en zachte temperament. nieuwelingen hebben een gematigd energieniveau en hebben dus niet elke dag een overmatige hoeveelheid lichaamsbeweging en spel nodig. Ondanks de grootte van Newfoundland is deze vriendelijke en intelligente hond nogal volgzaam en kan hij zich graag aanpassen aan een huishouden.

Het heeft echter wel tuinruimte nodig om te oefenen en idealiter toegang tot water. Met hun kalme temperament en geduldige aard zijn Newfies zelden agressief zonder reden. Dit ras zal echter zijn grootte en gewicht gebruiken om zijn gezin te beschermen wanneer dat nodig is, waardoor het een geweldige waakhond is. Er zijn maar weinig andere hondenrassen die zo vriendelijk en zachtaardig zijn voor kinderen als de Newfie.

Hoewel de immense omvang enigszins intimiderend is voor kleinere kinderen, heeft het beschermende karakter van Newfoundland het terecht een geweldige reputatie opgeleverd als een zeer goede oppashond. Dit ras is ook zeer tolerant ten opzichte van ruw spel. Er zijn echter een paar dingen waar u rekening mee moet houden. Het maakt niet uit hoe dichtbij ze zijn, u moet altijd proberen toezicht te houden op elke interactie tussen uw kinderen en hond, zodat u kunt ingrijpen als er iets misgaat.

Ten tweede moet u uw kinderen leren om een slapende of etende hond niet te storen. Lees hier meer over de beste hondenrassen voor gezinnen met kinderen. De newfie staat bekend om zijn intelligentie, loyaliteit en zoetheid. Ook al is hij een geweldige waakhond, zijn zachte en volgzame karakter maakt hem een uitstekende keuze voor als gezinshond.

Hij denkt dat hij een schoothondje is, en houdt ervan om op mensen te leunen en op hun voeten te zitten. De Newfie is een natuurlijke redder in nood en kan een goede assistent zijn voor ouders die een zwembad hebben of graag de kinderen meenemen naar het meer of de oceaan, hoewel hij nooit alleen verantwoordelijk mag zijn voor hun veiligheid. Een 12 maanden oud Newfoundland dat springt, blaft en een kind neerhaalt, is niet per se agressief op een schadelijke manier, het is een adolescente Newfie die niet weet dat dit gedrag onaanvaardbaar is. Zoals elke puppy zijn Newfoundlands verstokte kauwers en kunnen ze vanwege hun grootte heel wat schade aanrichten.

De Newfoundland heeft een waterbestendige dubbele laag van zwart, bruin, grijs of Landseer (wit met zwarte vlekken). Je wilt je Newfoundland-puppy ook behoeden voor inspannende activiteiten zoals joggen of springen totdat hij op 2-jarige leeftijd de volledige fysieke volwassenheid bereikt. Het Newfoundland is tevreden met wekelijkse borstels gedurende het grootste deel van het jaar en dagelijkse borstels op het hoogtepunt van het uitvalseizoen. Newfoundlands zijn beschermend, waarvan bekend is dat ze zich fysiek tussen hun familie en elke vreemde plaatsen.

Het reddingsnetwerk van de Newfoundland Club of America kan u helpen een hond te vinden die misschien de perfecte metgezel is voor uw gezin. Newfoundlands lopen risico op hartaandoeningen, waaronder gedilateerde cardiomyopathie en subaortische stenose (SAS). Nieuwkomers zullen dol zijn op dartelen in de buitenlucht, en uw Newfoundland zal het heerlijk vinden om aan uw zijde te wandelen en te wandelen. Waar u uw Newfoundland ook koopt, zorg ervoor dat u een goed contract heeft met de verkoper, schuilplaats of reddingsgroep waarin de verantwoordelijkheden aan beide kanten worden uiteengezet.

Kam naar beneden aan de buitenkant van de oren van uw Newfoundland-hond om het haar te trimmen zodat het in lijn is met de wangen. Maak die hondenkussen in Newfoundland nog leuker door twee tot drie keer per week de tanden van je Newf te poetsen. In 1973 hadden de Nashau-Auke Kennels 21 kampioen Newfoundlands geproduceerd, waarvan 18 van deze honden zelfgefokte Newfs waren. Als je bereid bent om tijd, budget en energie te investeren in de zorg, dan is Newfoundland een uitstekende metgezel en werkhond.

Bijten is niet de favoriete verdediging van de Newf; in feite is de bijtkracht van de Newfoundland-hond niet zo sterk in vergelijking met andere hondenrassen van zijn grootte. Het volwassen Newfoundland heeft niet veel beweging nodig, maar kan gemakkelijk een bankaardappel worden.