Zijn newfoundlands knuffelig?

Afgezien van een knuffelig uiterlijk, heeft het Newfoundland een vriendelijke maar moedige aard. Bovendien hebben nieuwelingen natuurlijke beschermende instincten waardoor ze tegenwoordig een van de beste gezinshonden zijn. Newfoundland is een bijzonder liefdevolle en aanhankelijke hond, maar ook sociaal en kalm. Ze zijn niet overdreven speels, hoewel ze van water houden.

Sommige Newfies willen gewoon dicht bij hun familie zijn, maar niet zo dicht bij waar ze hen aanraken. De Newfoundland is een gigantisch hondenras met een hardwerkende en zachte instelling. Het ras wordt vaak de Newfie genoemd en is intelligent, lief en zeer loyaal. Ze zorgen voor aanhankelijke metgezellen, en ze gaan van nature aan het werk in waterredding en andere banen.

Deze honden zijn voor het leven op het water gefokt met een dikke vacht om ze te isoleren en zwemvliezen om te zwemmen. Door's ochtends of' s avonds met je Newfoundland te praten voor een wandeling, kan de band tussen jou en je hond worden versterkt. De Newfoundland-jas is er in verschillende kleuren, waaronder effen zwart, bruin, grijs of Landseer, een witte jas met zwarte aftekeningen. Het Newfoundland is ook gemakkelijk in de omgang en vriendelijk met andere huisdieren, inclusief katten en kleine zoogdieren, zolang hij maar goed gesocialiseerd en getraind is.

Hoewel een Newfoundland als een waterhond wordt beschouwd, zullen niet alle Newfies het water op gaan en mogen ze dat nooit worden gedwongen. Houd uw Newfoundland in goede conditie door zijn voedsel te meten en hem twee keer per dag te voeren in plaats van altijd voedsel buiten te laten. Het Newfoundland komt uit de Canadese provincie met dezelfde naam en werkte samen met de vissers van het gebied. De Newfoundland heeft een dikke vacht die regelmatig moet worden verzorgd en het sterke lichaam vereist veel beweging.

Kijk bij lokale dierenasielen en rasspecifieke reddingsorganisaties voor een Newfoundland dat een huis nodig heeft. Newfoundlands staan echter bekend als loyaal en beschermend voor hun familie en huis, dus over het algemeen zijn ze uitstekende waakhonden. Het Newfoundland komt oorspronkelijk uit de Canadese provincie Newfoundland, waar het als werkhond een rijke geschiedenis heeft. Zoals elke hond heeft Newfoundland vroege socialisatie-blootstelling nodig aan veel verschillende mensen, bezienswaardigheden, geluiden en ervaringen op jonge leeftijd.

Ongeacht het doel van Newfoundland in je leven, of het nu een werknemer of metgezel is, hij zal ongetwijfeld je hart veroveren. Net als andere reuzenrassen groeit de Newfoundland zeer snel tussen de leeftijd van vier en zeven maanden, waardoor hij vatbaar is voor botaandoeningen. Newfoundlands hebben een huis nodig dat geschikt is voor hun grote omvang en waarin ze zich comfortabel kunnen verplaatsen.