Zijn Newfoundlands relaxed?

In tegenstelling tot veel grote rassen zijn Newfoundlands geweldige huishonden, ze zijn ontspannen, en brengen graag uren aan je voeten door. Er zijn maar weinig honden zo lief, loyaal en ontspannen als een volwassen Newfoundland. Ze nemen veel dingen op de voet als ze worden uitgespreid door kinderen, een drukte van activiteit in de familiekamer, hardnekkige katten en andere honden die vrienden proberen te zijn. Meestal is de hond tevreden om een dutje te doen terwijl het leven overal om haar heen zoemt.

Vriendelijk en aanhankelijk, maar niet overdreven onstuimig, ze vindt het vaak leuk om op haar mensen te zijn, tegen hen aan te leunen of over hun voeten te liggen. Het Newfoundland heeft tijdens het eerste groeijaar veel voedsel nodig en wint tot 100 pond. Daarna vertraagt het metabolisme echter. De Newfoundland heeft een lief karakter en voelt zich thuis op het land of in het water.

De hond is een ideale metgezel voor één persoon of een gezin, maar er moet rekening worden gehouden met de grootte van het Newfoundland. Het volwassen Newfoundland heeft niet veel beweging nodig, maar kan gemakkelijk een bankaardappel worden. Hij moet dagelijks kunnen wandelen, hardlopen in de tuin of vooral zwemmen om fit te blijven. Extra gewicht kan de toch al korte levensduur van een Newfoundland verkorten, meestal 8 tot 10 jaar.

Het Newfoundland is lief, kalm, genereus en zachtaardig. Een relaxed ras, het Newfoundland is erg intelligent en toont menselijke emoties. Honden van het ras zijn zeer loyaal aan hun familie en zijn uitstekende waakhonden. De Newfoundland wantrouwt vreemden en lijkt te kunnen voelen of iemand slechte bedoelingen heeft.

Newfoundlands zijn dol op kinderen en hebben er veel geduld mee. Honden van het ras hebben de neiging het goed te doen met andere huisdieren, hoewel mannetjes agressief kunnen zijn tegenover andere mannetjes. Hoewel het vrij inactief is binnen, geniet het Newfoundland van zwemmen en trekken tijdens buitenactiviteiten. Het ras kan een beetje uitdagend zijn om te trainen; training moet op een rustige, evenwichtige manier worden gedaan.

De trainer moet kalm, maar stevig, zelfverzekerd en consistent zijn. In de 18e eeuw werd het Newfoundland naar Groot-Brittannië en Frankrijk gestuurd en werd al snel populair bij de Engelse zeelieden als scheepshond. Terwijl je soms een gerommel of twee hoort tijdens het spelen of om je aandacht te trekken tijdens het diner, is een goed opgeleide Newfoundland een schildwacht. Je ziet vaak zwarte Newfoundlands, hoewel de AKC ook grijs, bruin en wit en zwart herkent.

En aan de andere kant, sommige echt agressieve Newfoundlands moeten volledig worden geëvalueerd door een dierenarts en een gedragsdeskundige om de beste manier van handelen voor alle betrokken partijen te bepalen. Andere redenen waarom een hond uit Newfoundland agressief kan zijn, zijn angst, letsel of een medische aandoening. Natuurlijk vermelden ze de voor- en nadelen, maar meestal komen deze van mensen die nog nooit een Newfoundland hebben gehad. Omdat ze veel tijd in het water doorbrengen, hebben Newfoundlands olieachtige buitenjassen waardoor hun vacht waterbestendig is.

Sommigen hebben beweerd dat deze honden Tibetaanse Mastiff-voorouders hebben, hoewel er op dat moment geen gegevens zijn dat Tibetaanse Mastiffs naar Newfoundland werden gebracht. Ondanks hun intimiderende lichaamsbouw en natuurlijke zwemvermogen zijn Newfoundlands niet erg actieve honden. De wee be gone blik van een Newfoundland is te wijten aan diepe, hangende ogen, meestal donkerbruin, boven een diepe, brede snuit. Zelfs de meest zachtaardige Newfoundland kan bijten of grommen als ze pijn hebben en op een bepaald moment zal je newfie pijn hebben.

Het is belangrijk om te onthouden dat hoewel Newfoundland bekend staat als een zachte reus, elke hond kan bijten en grommen. Hoewel Newfoundland een vriendelijk, sociaal en ontspannen ras is, kunnen ze hun families beschermen. Uw Newfoundland heeft ook regelmatig nagelknippen en oorreiniging nodig, samen met frequente tandheelkundige zorg gedurende de week.