Zijn newfoundlands veel werk?

De Newfoundland is een werkhond. Het zijn geen bankaardappelen, maar ze kunnen gemakkelijk bankaardappelen worden als je ze toelaat. De Newfoundland is een gigantisch hondenras met een hardwerkende en zachte instelling. Het ras wordt vaak de Newfie genoemd en is intelligent, lief en zeer loyaal.

Ze zorgen voor aanhankelijke metgezellen, en ze gaan van nature aan het werk in waterredding en andere banen. Deze honden zijn voor het leven op het water gefokt met een dikke vacht om ze te isoleren en zwemvliezen om te zwemmen. Newfoundland heeft ongeveer 4 tot 5 kopjes droogvoer van hoge kwaliteit nodig, verdeeld over twee maaltijden per dag. De exacte hoeveelheid hangt af van de leeftijd, grootte en activiteitsniveau van de hond.

Het is duidelijk dat jongere en actieve honden meer voedsel nodig hebben. Als de hond veel kilo's begint te krijgen, moet u de calorie-inname zorgvuldig beheren. Voor een ideaal lid van dit ras zou je de ribben door de huid moeten kunnen voelen maar niet kunnen zien. Als u advies nodig heeft over het dieet van uw hond, moet u uw dierenarts raadplegen.

De wekelijkse voedselkosten van de Newfie kunnen hoger zijn dan bij de meeste andere rassen. Het Newfoundland is het grootste deel van het jaar tevreden met wekelijkse borstels en dagelijkse borstels op het hoogtepunt van het uitvalseizoen. Als de hond is gesteriliseerd of gecastreerd, moet hij mogelijk het hele jaar door een paar keer per week worden geborsteld. Regelmatig nagelknippen en oorreiniging moeten ook worden gegeven.

En misschien moet je het constante kwijlen van de hond opruimen. Ondanks de grootte van Newfoundland is deze vriendelijke en intelligente hond nogal volgzaam en kan hij zich graag aanpassen aan een huishouden. Het heeft echter wel tuinruimte nodig om te oefenen en idealiter toegang tot water. Rassen die veel beweging nodig hebben, zijn goed voor buitenmensen, actieve mensen of mensen die geïnteresseerd zijn in het trainen van hun hond om deel te nemen aan een energieke hondensport, zoals behendigheid.

Zoals elke hond heeft Newfoundland vroege socialisatie-blootstelling nodig aan veel verschillende mensen, bezienswaardigheden, geluiden en ervaringen op jonge leeftijd. Niet alle Newfoundlands zullen een of meer van deze ziekten krijgen, maar het is belangrijk om hiervan op de hoogte te zijn als u dit ras overweegt. Het krachtige, zwaar uitgebeende Newfoundland staat gemiddeld 26 tot 28 inch hoog en weegt 120 tot 150 pond en is sterk genoeg om een verdrinkende man uit een turbulente zee te slepen. De Newfoundlander wordt beschouwd als een van de intelligentste hondenrassen ter wereld en is een ideale metgezel.

Ongeacht het ras, een hond die gesocialiseerd was en werd blootgesteld aan veel verschillende soorten, leeftijden, maten en vormen van mensen als puppy, zal als volwassene beter reageren op vreemden. Bovendien zijn sommige Newfoundlands extreem gevoelig voor anesthesie en verdragen de meeste de hitte niet goed. Sommige mannelijke Newfoundlands zijn agressief tegenover andere reuen, en enkelen kunnen dominant-agressief zijn tegenover mensen. De belangrijkste verschillen tussen Leonbergers en Newfoundlands zijn oorsprong, vachtkleur, hoofdvorm, temperament en zwembeweging.

Het Newfoundland komt uit de Canadese provincie met dezelfde naam en werkte samen met de vissers van het gebied. De vacht van Newfoundland is over het algemeen zwart, maar kan ook bruin of grijs zijn, en kan extra witte aftekeningen hebben. Houd uw Newfoundland in goede conditie door zijn voedsel te meten en hem twee keer per dag te voeren in plaats van altijd voedsel buiten te laten. De Newfoundland (of kortweg de newfie) is een zeer getalenteerde werk- en waakhond die zijn oorsprong vindt in de Canadese provincie die zijn naam draagt.

Vroege socialisatie met veel aardige mensen en andere honden is van cruciaal belang voor het ontwikkelen van een stabiel temperament.