Zijn newfoundlands zware kauwers?

Newfoundlands staan in het algemeen niet bekend als een „kauwras”, maar menig Newf-eigenaar zou verhalen kunnen vertellen die anders zouden kunnen aangeven. Als uw Newf nog steeds een zware kauwer is, ver na de leeftijd van 18 - 24 maanden, heeft u misschien een „uitzondering op de regel Newf” in handen, maar zelfs dan hoeft u zich geen zorgen te maken. Vroege socialisatie met veel aardige mensen en andere honden is van cruciaal belang voor het ontwikkelen van een stabiel temperament. Sommige mannelijke Newfoundlands zijn agressief tegenover andere reuen, en enkelen kunnen dominant-agressief zijn tegenover mensen.

Zoals elke puppy zijn Newfoundlands verstokte kauwers en kunnen ze vanwege hun grootte heel veel schade aanrichten. Geef ze pas de leiding als ze een betrouwbare volwassenheid hebben bereikt. Houd uw Newfoundland-puppy bezig met training, speel- en socialisatie-ervaringen; een verveelde newfie is een destructieve newfie. Newfs zijn nauw verwant aan andere Canadese hondenrassen, waaronder de Golden Retriever, de Labrador en de Nova Scotia Duck Tolling Retriever.

De afstamming van Newfoundland omvat ook Mastiffs, dus het heeft een enorm hoofd, dikke nek en sterke botten van honden van het Molosser-type. Het Newfoundland-ras heeft een grote behoefte om bij hun mensen te zijn, ze staan op onze lijst van"klittenband” hondenrassen. Elke keer dat je Newfie blaft om je aandacht te trekken, is het het beste wat je kunt doen, op voorwaarde dat je weet dat hij niet gewond of in gevaar is, zijn geblaf negeren. Je moet ook vermijden om naar je hond te kijken, te aaien of met je hond te praten totdat hij rustiger wordt.

Zodra hij stopt, prijs je Newfie en bied hem een traktatie aan. nieuwelingen doen het niet goed als ze voor langere tijd alleen worden gelaten. Nieuwkomers kunnen behoorlijk destructief zijn en kauwen naast blaffen als dwazen. Om uw huisdier te helpen, moet u hem regelmatig oefenen, vooral voordat u hem met rust laat.

Veel lichaamsbeweging en mentale stimulatie zullen je Newfoundland vermoeien en hem helpen kalmeren terwijl je weg bent. Als uw Newfie wordt geactiveerd door ongebruikelijke geluiden, speelt u muziek af om geluiden te maskeren. Weet je nog dat we zeiden dat Newfoundlands groot en sterk zijn en daarom sterk speelgoed nodig hebben om hun grote chompers te weerstaan? Nou, Super Chewer Hondenspeelgoed is speciaal voor dit doel ontworpen. Van extreem duurzaam Benebone speelgoed op basis van nylon tot de harde rubbervariant, dit hondenspeelgoed blijft gegarandeerd lang hangen.

Bullmastiffs zijn sterke en agressieve kauwers, wat betekent dat speelgoed gemakkelijk wordt vernietigd. Dit speelgoed is gemaakt met agressieve kauwers in gedachten. Het is gemaakt van duurzaam materiaal dat dubbel is gestikt om scheuren en vernietigen te voorkomen wanneer uw puppy ruw op het speeltje speelt en kauwt. Poets de tanden van je Newfoundland minstens twee of drie keer per week om tandsteenopbouw en de bacteriën die erin op de loer liggen te verwijderen.

Elke eigenaar van Newfoundland moet op tweejarige leeftijd de heupen en ellebogen van zijn hond laten röntgenstralen, ongeacht of hij al dan niet symptomen van kreupelheid of stijfheid vertoont. Maar omdat jij degene bent die het speelgoed gooit, heeft fetch ook een interactief element waar je Newfoundland, als mensenhond, absoluut dol op zal zijn. Een andere grote kruising van het Newfoundland, de Newfoundland en de Grote Pyreneeën heeft een sterk bewakingsinstinct dankzij hun Pyrenese erfgoed. De Nashau-Auke Kennels werden opgericht door Jane en Ronald Thibault, wiens eerste Newfoundland Cindy heette.

Echt een zachtaardige reus, de Newfoundland is een moedige en intelligente werkhond die zich in huis kan voordoen als bankaardappel. Je Newfoundland zal moeten uitzoeken hoe je de puzzel moet manoeuvreren en bij het heerlijke speeltje in het midden moet komen. Newfoundlands hebben een langdurige adolescentie van maximaal twee jaar, dus door hen op de juiste manier gehoorzaamheidsbegeleiding te geven, wordt een betere sociale omgang mogelijk gemaakt en wordt ongewenst gedrag zoals overlast, kauwen, springen en verveling, blaffen, en afschrikken. Veel eigenaren kiezen ervoor om een professionele trimmer in te huren om hun Newfoundland te verzorgen, omdat het een hele klus is.

Koop een Newfoundland-puppy bij een fokker die de pups thuis grootbrengt en ervoor zorgt dat ze worden blootgesteld aan veel verschillende huishoudelijke beelden en geluiden, evenals mensen. In 1973 hadden de Nashau-Auke Kennels 21 kampioen Newfoundlands geproduceerd, waarvan 18 van deze honden zelfgefokte Newfs waren. Zoals elke hond heeft Newfoundland vroege socialisatie-blootstelling nodig aan veel verschillende mensen, bezienswaardigheden, geluiden en ervaringen op jonge leeftijd. .