Hebben Newfoundlands verlatingsangst?

Newfie's zijn werkhonden en zijn het gelukkigst als ze bij hun baasjes zijn. Een Newfoundland dat veel alleen wordt gelaten en niet zowel mentaal als fysiek wordt geoefend, kan last hebben van verlatingsangst en destructief worden. De duur van verlatingsangst varieert van hond tot hond. Het is ook afhankelijk van de situatie.

Newfoundland-hond ervaart meestal gedragsproblemen wanneer de eigenaar hem alleen thuis laat. Ik heb niet veel puppy's van welk ras dan ook gehad die het's nachts niet verliezen in hun kratten. Maar ik heb geen ander ras gehad dat zo aanhankelijk is als nieuwelingen. De mijne moet altijd bij ons in de buurt zijn, raakt ons constant aan en ligt altijd onder onze voeten.

Ze wilde ook niet meer zoveel naar buiten gaan als ze het niet kan uitstaan om bij ons weg te zijn, zelfs als ze uit is met onze andere honden. Als je een hond hebt aangenomen van Newfoundland Rescue of een ander reddingscentrum, is de kans erg groot dat je verlatingsangst voor honden tegenkomt. Voor de meeste Newfies is dagelijks menselijk contact essentieel. Dit betekent dat de aanhankelijke Newf vatbaar is voor verlatingsangst en niet voor langere tijd alleen mag worden gelaten.

Newfoundlands zijn vatbaar voor verlatingsangst, en mag niet voor langere tijd alleen worden gelaten. Als ze te lang alleen zijn, kunnen ze gaan blaffen of kauwen op het meubilair. Oudere eigenaren zijn ook van mening dat het hondenras van Newfoundland in hun tempo kan leven, zonder haast van de hond. In 1973 hadden de Nashau-Auke Kennels 21 kampioen Newfoundlands geproduceerd, waarvan 18 van deze honden zelfgefokte Newfs waren.

Het hondenras Newfoundland is perfect voor iemand die een grote, gemakkelijke hond wil die ook dienst kan doen als badmeester. Aan de ernstiger kant van het spectrum voor gezondheidsproblemen in Newfoundland bevinden zich genetische ziekten zoals subaortische stenose, cardiomyopathie, en cystinurie. Een Newfoundland met botkanker kan worden onderworpen aan bestraling en chemotherapie, maar chirurgische amputatie is de standaardbehandeling. nieuwelingen worden beschouwd als een van de duurste hondenrassen om te bezitten, waarbij de prijzen van verzorging en gezondheidszorg oplopen tot behoorlijk forse jaarlijkse kosten van levensonderhoud voor het Newfoundland.

Sommige mannelijke Newfoundlands zijn agressief tegenover andere reuen, en enkelen kunnen dominant-agressief zijn tegenover mensen. Verwacht matige afstoten van een Newf, maar het afstoten wordt erger in de lente en herfst, wanneer de nieuwe ondervacht van een Newfoundland binnengroeit. Een belangrijke strategie om de angst van je Newfoundland te behandelen, is hen ongevoelig te maken voor de trigger van hun angst. Je wilt je Newfoundland-puppy ook behoeden voor inspannende activiteiten zoals joggen of springen totdat hij op 2.jarige leeftijd volledige fysieke volwassenheid bereikt.

Hoewel de hond is getraind om buitenshuis te plassen of te poepen en toch verlatingsangst heeft, doen ze dat thuis. Toen Newfoundlands mannen niet redde uit waterige graven, hielp Newfoundlands visnetten naar de kust te slepen en de vangst van de dag naar de markt te brengen. Als u uw Newf wilt gebruiken voor watergerelateerde taken, laat uw Newfoundland-puppy dan op de leeftijd van 4 maanden aan het water kennismaken. Ook wel de Newfypoo genoemd, de Newfoundland-Poedelmix biedt zowel de intelligentie als het energieniveau van de poedels en de geduldige, zoete instelling van de Newfie.

Deze honden hebben een natuurlijke affiniteit met kinderen, en het beschermende karakter maakt de Newfoundland een geweldige oppashond. Deze schilderijen werden zo populair dat Newfies met zwart-witte jassen nu bekend staan als Landseer Newfoundlands.