Kun je de prooidrift van een hond veranderen?

Leid de aandacht van uw hond af van de prooi Leer tijdens uw dagelijkse wandelingen of tijdens het spelen de omgeving te scannen op mogelijke prooien. Als uw hond een prooi heeft gezien en deze begint te jagen, op te slaan of te achtervolgen, schreeuw of berisp uw hond dan niet. Dit zou hem eigenlijk nog erger kunnen maken en zelfs de achtervolging kunnen aanmoedigen. Maak uw hond klaar voor succes en heb geen onrealistische verwachtingen.

Ze zegt: „Om eerlijk te zijn, Predation Substitute Training is geen magische pil die je je hond kunt geven om te voorkomen dat ze jagen. Het is een work in progress. Wanneer u zich in een gebied bevindt waar er veel roofzuchtige prikkels zijn voor uw hond, zorg er dan voor dat u veiligheid voorop stelt en houd hem aan de lijn of een lange rij. Honden met een hoge prooidrift hebben veel meer training nodig dan honden die dat niet doen.

Je moet je hond kunnen beheren als er afleiding in de buurt is. Het doel van training is om uw hond klaar te maken voor succes. Hondentrainingsoefeningen kunnen een lange weg helpen om de hoge prooidrift van een hond te temmen. Het verminderen van afleiding is de sleutel om ze commando's te laten leren en te demonstreren.

Zonder afleiding kunnen ze het commando langere tijd vasthouden, waardoor hun toekomstige terugroepactie toeneemt. U kunt potentieel gevaarlijke achtervolgingen stoppen voordat ze beginnen en uw hond zonder problemen meenemen voor wandelingen. Elke hond zou minstens een handvol commando's moeten kennen, zoals 'zitten', 'blijven', 'beneden' en 'laat het. Zelfs als uw hond goed reageert op commando's, is er altijd een kans dat zijn drang om te jagen sterker zal zijn.

Voor de veiligheid van de andere honden in de buurt, wil je haar misschien gaan conditioneren om een muilkorf te dragen. Honden met een slechte impulscontrole hebben meer kans om onmiddellijk op hun instinct te reageren, in plaats van te vertragen en hun training te onthouden. Als uw hond een hoge prooidrift heeft, is het belangrijk om stappen te ondernemen om te voorkomen dat uw hond zichzelf of andere dieren per ongeluk pijn doet. Als uw hond een uitbarsting van roofzuchtige achtervolgingsritten zou moeten hebben terwijl u met uw hond op pad bent, kan de trigger gewoon te veel zijn om uw training door te breken.

Zoals bij elk commando dat u uw hond leert, moet u rekening houden met de drie D's van hondentraining: afstand, duur en afleiding. Honden met een hoge prooidrift die bij katten leven en door prooien gedreven gedrag om hen heen hebben getoond, moeten strikt worden beheerd om schade aan de katten te voorkomen (anders zullen veel katten voor uw hond terugvechten). Uw hond moet te allen tijde aan de lijn worden gehouden als hij zich niet in de beslotenheid van uw huis of tuin bevindt. Hoewel het leuk is om naar te kijken, weet iedereen met een hond met een hoge prooiaandrijving hoe helaas echt en eng dat soort situaties kan zijn.

Sommige honden leven misschien puur voor de sensatie van de achtervolging, en anderen willen hun doelwit vangen en doden. Als uw hond nog steeds moeite heeft om zich in te houden, zelfs na al uw training, kunt u investeren in hulpmiddelen die zijn ontworpen om de aandacht van uw hond te trekken in geval van nood. Wijs andere huisdieren aan als „laat het staan en zodra uw hond het commando onder de knie heeft, moeten ze hun broers en zussen volledig met rust laten. Loop dan weg van de boom, zorg ervoor dat je minstens 10 meter verderop bent voordat je de hond vraagt om te zitten, en wacht tot ze daar volledig ontspant voordat je haar naar huis brengt.