Zijn Newfoundlands goede familiehonden?

Dit vriendelijke ras is goedaardig voor iedereen, vooral kinderen, hoewel ze zich net zo goed moeten gedragen als hij. Hij is erg sociaal en heeft meer gezelschap nodig dan veel andere rassen. Newfoundlands doen het niet goed als ze lange tijd alleen worden gelaten. Het kenmerk van het Newfoundland-ras is zoetheid van temperant Bekijk meer over de Newfoundlander hondenras op uitgelatenhond.nl.

Ondanks de grootte van Newfoundland is deze vriendelijke en intelligente hond nogal volgzaam en kan hij zich graag aanpassen aan een huishouden. Het heeft echter wel tuinruimte nodig om te oefenen en idealiter toegang tot water. Zoals familiehonden gaan, staat het Newfoundland-ras aan de top. Altijd geduldig en loyaal, het is waarschijnlijker dat de hond wordt misbruikt door de kinderen in zijn onderhoud dan dat de hond ooit een kind schaadt.

In alle opzichten is dit ras het meest geschikt voor kinderen. Ja, Newfoundlands zijn geweldige familiehonden en lieve huisdieren. Ze zijn gek en vinden het leuk om met baby's om te gaan. Ze zijn zelfs gebruikt voor babysitten, waterreddingen en kunnen fungeren als zachte kussens voor hun menselijke eigenaren.

Als je niet allergisch bent voor harige honden, zijn nieuwelingen je perfecte en liefhebbende honden om als huisdier te houden. Ondanks de grootte van het Newfoundland is deze hond nogal volgzaam en kan hij zich graag aanpassen aan het leven in huis. Newfoundlands zijn uitgerust met een dikke waterbestendige vacht die voorkomt dat ze bevriezen in koud water, hun poten zijn gedeeltelijk zwemvliezen om hen te helpen beter te zwemmen, de huid rond hun mond is groot en los om hen te helpen ademen, zelfs met iets (of iemand) erin, en hun grootte stelt hen in staat om volwassen te dragen mannen in veiligheid te brengen. Als je een tijdje met Newfoundlands bezig bent, kom je de zin tegen dat een „Newfie meer is dan alleen een hond, het is een levensstijl.

Gezinnen met jonge kinderen moeten niet alleen bereid zijn om hun Newfoundland te trainen, maar ook om hun kinderen op te leiden. Niet alle Newfoundlands zullen een of meer van deze ziekten krijgen, maar het is belangrijk om hiervan op de hoogte te zijn als u dit ras overweegt. Newfoundlands hijgen veel, drinken veel (soms dompelen ze de helft van hun hoofd in hun wateremmer) en zijn kampioenskwijlers. Er zijn drie theorieën over hoe het Newfoundland is ontstaan, hoewel het, zoals het geval is bij de meeste rassen, moeilijk te valideren is.

Waar u uw Newfoundland ook koopt, zorg ervoor dat u een goed contract heeft met de verkoper, schuilplaats of reddingsgroep waarin de verantwoordelijkheden aan beide kanten worden uiteengezet. De bekendste Newfoundlander is misschien Nana, de verpleegstershond voor de familie Darling in het verhaal van Peter Pan. Het reddingsnetwerk van de Newfoundland Club of America kan u helpen een hond te vinden die misschien de perfecte metgezel is voor uw gezin. De Newfoundland-jas is er in verschillende kleuren, waaronder effen zwart, bruin, grijs of Landseer, een witte jas met zwarte aftekeningen.

Deze kosten kunnen oplopen voor gezinnen die net beginnen, vooral als de hond een van de vele gezondheidsproblemen ontwikkelt die bij het ras te zien zijn. Volgens de American Kennel Club zijn puppy's uit Newfoundland „extravert, intelligent en nieuwsgierig en „nooit timide, schichtig of agressief. In de jaren 1780 werd het ras bijna weggevaagd vanwege door de overheid opgelegde beperkingen die verplichtten dat Canadese gezinnen belasting moesten betalen over de enige hond die ze mochten houden.