Welke banen doen newfoundlands?

Werkactiviteiten waar nieuwelingen om bekend staan. Newfoundlands, vooral bekend om het trekken van karren en reddingswerk op water, kan uitblinken in andere banen, zoals therapiewerk, opsporings- en reddingswerk, en hulpwerk. De meeste Nashau-Auke Newfies zijn bereikt als het gaat om reddingswerk en opstellen op het gebied van water, nadat ze uitgebreid zijn opgeleid door Jane en Ronald. Veel Newfies uit de kennel hebben titels behaald als Water Rescue Dogs, plaatsingen in veelzijdigheid en graden in conformatie en gehoorzaamheid.

Nieuwkomers hebben een sterke drive om te werken en te beschermen. Ze hebben dagelijkse lichaamsbeweging en goede training en socialisatie nodig om ervoor te zorgen dat het welgemanierde honden zijn. Bovendien vereist hun dikke vacht een matige hoeveelheid verzorging. Newfoundlands zijn beschermend, waarvan bekend is dat ze zich fysiek tussen hun familie en elke vreemde plaatsen.

Het zijn geen blaffen, maar zullen laten zien dat ze waakzaam zijn en bereid zijn te beschermen. Een intelligent ras, de bewakers van Newfoundlands vertellen vaak dat hun honden hen waarschuwen voor vuur in huis en hen redden uit hun eigen zwembaden. Dit grote, zwaar gecoate ras komt oorspronkelijk uit Newfoundland en is een werkpaard onder honden. Langs de koude kust van Canada kregen Newfies de taak met veel banen, waaronder het dragen van zware ladingen als pakdieren en het slepen van scheepslijnen.

Ze staan bekend om hun instinctieve vermogen om noodlijdende zwemmers uit het water te redden. Naast hard werken en heldendom, staat Newfoundland bekend om zijn zachte, vriendelijke karakter, zijn wijze expressie en zijn eindeloze geduld met kinderen. Als je de kamer hebt, zijn Newfies uitzonderlijke huisdieren. Hoewel hij enorm is, heeft hij de geest van een schoothondje en zal hij bij elke gelegenheid dicht bij zijn mensen kruipen.

Naarmate de technieken gaan, heeft de Newfoundlander een intuïtief gevoel om de verdrinking te redden. Het laat zich vasthouden als de persoon bij bewustzijn is, of als hij bewusteloos is, grijpt het de persoon bij de bovenarm, zodat het lichaam op zijn rug rolt, uit het water gaat en het terug naar de kust sleept. De webvoeten en zwemtechniek van de Newfie maken het ook een uitzonderlijke zwemmer. In plaats van te zwemmen in de gebruikelijke hondenpeddels, doet het de borstslag.

Het ras was zo gewoon als scheepsgenoot dat historici zijn rol opmerken bij het redden van het leven van Napoleon Bonaparte toen hij bij zijn terugkeer naar Frankrijk vanuit Elba in de donkere zee viel. Vaak was de enige manier waarop schepen aan land konden komen als de zee te schokkerig was om over te steken, door een newfie te sturen om te zwemmen met een kleine boot of lijn. Een beroemd Newfoundland heette Seaman, een van de meest bereisde honden in de menselijke geschiedenis, die de Amerikaanse ontdekkingsreizigers Lewis en Clark vergezelde op hun expeditie van de Mississippi naar de Stille Oceaan en terug, een reis die 3 jaar duurde. Kam naar beneden aan de buitenkant van de oren van uw Newfoundland-hond om het haar te trimmen zodat het in lijn is met de wangen.

De Newfoundlander wordt beschouwd als een van de intelligentste hondenrassen ter wereld en is een ideale metgezel. Het Newfoundland is een afstammeling van honden die door vissers van Europa naar Canada zijn gebracht, hoewel hun exacte afstamming onduidelijk is. Poets de tanden van je Newfoundland minstens twee of drie keer per week om tandsteenopbouw en de bacteriën die erin op de loer liggen te verwijderen. Er zijn geen gegevens die het ware begin van het ras ondersteunen, hoewel algemeen wordt aangenomen dat het Newfoundland herleid kan worden tot de Tibetaanse Mastiff.

Newfoundlands hebben een langdurige adolescentie van maximaal twee jaar, dus door hen op de juiste manier gehoorzaamheidsbegeleiding te geven, wordt een betere sociale omgang mogelijk gemaakt en wordt ongewenst gedrag zoals overlast, kauwen, springen en verveling, blaffen, en afschrikken. Maar de toekomst van het ras werd echt gestold toen de geachte Harold MacPherson (1884-196), gouverneur van Newfoundland, van de hond zijn favoriete ras maakte. De extreem grote botten van Newfoundland geven het massa, terwijl het grote spierstelsel het de kracht geeft die het nodig heeft om ruwe oceaangolven en krachtige getijden aan te kunnen. Van Hare, trainde andere Newfoundland-honden om een steeplechase routine uit te voeren met bavianen verkleed als jockeys om erop te rijden.

De wee be gone blik van een Newfoundland is te wijten aan diepe, hangende ogen, meestal donkerbruin, boven een diepe, brede snuit. Newfoundlands zullen hun families beschermen wanneer ze worden bedreigd en zichzelf tussen hun dierbaren en gevaar plaatsen. De Newfoundland-jas is verkrijgbaar in verschillende kleuren, waaronder effen zwart, bruin, grijs of Landseer, een witte jas met zwarte markeringen. Hoewel Newfoundlands het over het algemeen goed doen bij koud weer, kan hun dikke vacht ervoor zorgen dat ze oververhit raken bij warm weer.

Zoals hierboven vermeld, hebben volgroeide Newfoundlands een gemiddelde grootte van 25 tot 29 inch (64 tot 73 cm) lang op de schouder, met een gewicht van 99 tot 150 pond (45 tot 68 kg). Dit ras, ontwikkeld op het eiland Newfoundland, is een opmerkelijke zwemmer met een geschiedenis van het uitvoeren van ongelooflijke waterreddingen. .